După mesajele dure adresate lui Marcel Vela, unchiul lui Emi Pian a fost reținut! Care sunt acuzațiile

După ce a postat pe Facebook câteva mesaje dure la adresa ministrului de Interne, Marcel Vela, Viorel Gongoi, fiul Mamei Omida și unchiul lui Emi Pian, a fost arestat de polițiști.

Poliția Română s-a autosesizat cu privire la săvârșirea infracțiunii de incitare la ură sau discriminare.  Conform sesizării din oficiu, „în data de 24. 08.2020, în spațiul virtual a fost lansată o sesiune video în timp real, pe durata căreia un bărbat utilizează în mod frecvent expresii și opinii ce se pot constitui ca acte de incitare la discriminare la adresa unor categorii sociale și profesionale, la adresa statutului (statului – n.r.) și instituțiilor sale, dar și a poporului român.

Bărbatul de 69 de ani, identificat, a fost depistat și condus la audieri. Cercetările sunt continuate de Serviciul Investigații Criminale din Poliția Capitalei, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de incitare la ură sau discriminare”.

Citește și: Unchiul lui Emi Pian îi dă în gât pe polițiștii corupți într-un mesaj adresat ministrului Vela

Viorel Gongoi, considerat a fi un reprezentant al Staborului Ţigănesc, i-a transmis un mesaj lui Marcel Vela: „Deci dacă vrei despre departamentul ăsta al Poliţiei Capitalei, întrabă-mă pe mine, că îţi spun eu. Nişte **** care se vinde pe 200 de dolari. O să îţi dau un dosar din care reiese… băi, Vela… probe indubitabile (…) Băi treziţi-vă băi la realitate. Voi nu sunteţi de FBI. Sunteţi nişte **** miliţieni, bă! Ce antiterorism? Băi, câţi oameni cu bombe ai descoperit tu în România? Băi, Vela! Ce mari terorişti aţi descoperit, mă? (…) Păi tu, dacă se bate doi jegoşi, doi ţigani, un cioban şi un ţigan, tu îi ridici la rang de clan?”, a declarat Gongoi într-un clip postat pe pagina personală de Facebook.

Viorel Gongoi a șters ulterior clipul pe care-l postase, dar a revenit vineri, cu o altă filmare la fel de violentă.

Sursa foto: adevarul