Dupa o luna INNORATA, bucurestenii au vazut SOARELE

Cum va fi VREMEA in weekend in tara si la Bucuresti

Bucurestenii se pot bucura din nou de SOARE. Dupa 30 de zile de ceata, nori si ploaie, inca de dimineata, soarele a stralucit din nou pe cer.  Timp de o luna, soarele nu s-a mai vazut in CAPITALA si cateva localitati din Muntenia, fiind cea mai lunga perioada din ultimii 5 ani, potrivit ANM.

Fenomenul a fost cauzat de o INVERSIUNE TERMICA, a explicat meteorologul ROMICA JURCA, pe blogul ”The Guide” al jurnalistului MIHAI JURCA.

”Dinspre Marea Mediterana a patruns aer cald – la inaltime, iar dinspre Campia Rusa, strict, in apropierea suprafetei solului, aer rece, pe langa rama exterioara a Carpatilor Orientali si dinspre Buzau si Ramnicu Sarat, inspre Campia Romana si cea mai mare parte a Olteniei. Este o situatie de inversiune termica, ce rezulta si din diferentele termice, notabile, de la sfarsitul saptamanii trecute. Sambata si duminica, 6…7 decembrie, la Sinaia si Predeal erau 7…9 grade, la Bucuresti, Giurgiu si Craiova, in jur de 1 grad, iar in Dealurile de Vest si in Maramures, 12…14 grade la amiaza”, explica meteorologul.

Potrivit ROMICAI JURCA si umiditatea din aer a crescut din motive de ploi si burnite, precum si din cauza ninsorilor de la inceputul lui decembrie.
JURCA explica ca un vant mai alert dinspre vest spre est ar putea disipa norii. Astfel, Bucurestiul a mai fost privat de soare intre 29 decembrie 2012 – 9 ianuarie 2013, 6-19 februarie 2013 si 20 februarie – 10 martie 2014. Situatii similare ar fi fost si in anii 1982, 1986 si 1987.  In anul 2003, au fost temperaturi scazute si intervale lungi fara soare, pana pe data de 27 aprilie, a amintit ROMICA JURCA.

Sursa foto: realitatea.net