După pandemia de coronavirus vom reveni la ”normalitate”? Bill Gates despre viața de după COVID-19

Bill Gates, fondatorul Microsoft, a devenit la scurt timp după declanșarea pandemiei de coronavirus unul dintre cei mai controversați oameni de pe Planetă.

Și asta din cauza unui filmuleț din timpul unei conferițe de presă din 2015 în care miliardarul declara că: „Dacă ceva va ucide 10 milioane de persoane în următoarele decenii”, a observat fondatorul Microsoft, „este mai probabil că ar putea fi un virus foarte contagios decât un război. Nu rachete, ci microbi”. Gates sublinia printre altele că „am investit foarte puţin într-un sistem care poate opri o epidemie. Nu suntem gata pentru viitoarea epidemie”.

Bineînțeles că adepții teoriei conspirației s-au repezit ă-l eticheteze pe Gates drept unul dintre cei care a pus umărul la apariția pandemiei…….

Acum, Bill Gates a răspuns la întrebarea care frământă pe toată lumea: vom reveni la viața de dinainte în momentul în care pandemia va fi oprită? În cadrul unui podcast realizat de Rashida Jones, intitulat „Cum va fi lumea după Covid-19”, miliardarul a vorbit despre care vor fi, după părerea sa principalele schimbări cu care se va confrunta omenirea.

Oamenii vor merge mai puţin și mai rar la serviciu, vor călători mai puțin, vor studia de la distanţă şi vor folosi mai mult video-întâlnirile. Toate software-urile pe care le cunoaştem, vor evolua foarte rapid.

Smartworkingul va redefini viața urbană, ceea ce înseamnă mai puţine cheltuieli cu transportul şi cazarea pentru muncitori şi funcţionari.

Vor exista mai puţine contacte la muncă vor stimula pe acelea cu propria comunitate de apartenenţă cu mai multă energie şi bună dispoziţe. În cazul va apărea o nouă criză sanitară, nu va fi ca în prezent, deoarece atunci lumea va fi mai pregătită.

Sursa foto: BBC