Dupa Universitatea Bucuresti, un alt centru universitar REFUZA gazduirea DEZBATERII PREZIDENTIALE

Centrele universitare din Romania se feresc de DEZBATEREA ELECTORALA dintre candidatii ACL si PSD-UNPR-PC ca dracul de tamaie! Dupa refuzul oficialilor de la Universitatea Bucuresti de a gazdui DEZBATEREA ELECTORALA dintre cei doi candidati la ALEGERILE PREZIDENTIALE, a venit randul unui alt prestigios centru universitar sa refuze “FINALA pentru COTROCENI” dintre KLAUS IOHANNIS si VICTOR PONTA.

Raspunsul surprinzator vine de la Iasi. Rectorul Universitatii “Alexandru Ioan Cuza” si presedintele Senatului Universitatii refuza organizarea unui asemenea eveniment in institutia pe care o conduc, informeaza ziaruldeiasi.

CITESTE SI: Universitatea din Bucuresti afirma ca NU VA ORGANIZA o DEZBATERE intre candidatii la prezidentiale 

„Intr-un fel se desfasoara activitatile pe scena politica americana, unde au loc dezbateri intre candidatii pentru functia de pre­sedinte la Universitatea din Georgetown, spre exemplu, care are recunoastere internationala pentru calitatea studiilor de stiinte politice, si altfel se fac la noi. La noi, totul este politizat, totul este pasibil sau supus suspiciunii si prezumtiei de interes special, interes ascuns, si am zis ca mai bine sa ne vedem de treaba noastra, sa fim in afara luptelor acestea politice“, a declarat prof.dr. Vasile Isan, rectorul UAIC.

CITESTE SI: NEGOCIERE pentru DEZBATEREA ELECTORALA TELEVIZATA. REACTIE DRAGNEA. UPDATE 

„Niciodata nu se va discuta ca la universitatea din Iasi sa exista o astfel de ne­go­ciere. Daca condu­cerea executiva a univer­sitatii doreste o dezbatere, dar nu pe problemele candi­datilor, ci pe cele ale invatamantului in general, ale culturii, ale artei, atunci stam de vorba. Dar o dezbatere pur politica, nu sunt de acord cu ea. E o chestiune de optiune a fiecaruia daca se duce sau nu in cabina de vot si cu cine voteaza, eu nu vreau sa negociem o astfel de intalnire“, a adaugat prof.dr. Con­stantin Rusu, presedintele Senatului UAIC Iasi, pentru sursa citata.

Sursa foto: adevarul.ro