DUSA: BAZA AERIANA de la CAMPIA TURZII va fi MODERNIZATA

Ministrul Apararii Nationale, Mircea Dusa, a anuntat, joi, ca Baza aeriana de la Campia Turzii va fi modernizata in acest an, prin extinderea platformei de parcare si refacerea pistei.

”Ca o noutate, anul acesta vom incepe lucrari de modernizare si de extindere a Bazei aeriene de la Campia Turzii, ele constand in extinderea platformelor de parcare si refacerea pistei, dar si elemente de comanda si control, care vizeaza dirijarea si coordonarea zborurilor”, a precizat Mircea Dusa.

El a mai spus ca lucrarile vor incepe in partea a doua a anului in curs si ca vor dura circa sase luni.

CITESTE SI: WIND SPRING 15: Peste 2.200 de MILITARI participa la un EXERCITIU MULTINATIONAL in poligonul Smardan 

Ministrul Apararii Nationale, Mircea Dusa, si seful Statului Major General, generalul-locotenent Nicolae Ciuca, participa joi la Ziua Distinsilor Vizitatori a exercitiului romano-american Dacian Thunder 2015, care are loc la Baza 71 Aeriana de la Campia Turzii.

Organizam mai multe exercitii de pregatire si instruire, in comun cu partenerii nostri din SUA, atat la nivelul fortelor terestre, cat si la nivelul fortelor aeriene si a fortelor navale. De asemenea, organizam exercitii in comun cu partenerii din NATO si UE. Aici, la Baza aeriana de la Campia Turzii, deja am avut un exercitiu in acest an, organizat tot cu fortele aeriene din SUA, cu avioanele F16, acum este acest exercitiu la care participa 300 de militari, 350 de militari ai SUA, cu 11 avioane A10 si 4 avioane MIG si elicoptere din dotarea Bazei aeriene din Campia Turzii. Urmeaza un alt exercitiu de pregatire in comun, tot al fortelor aeriene romane cu fortele aeriene din Portugalia, revin fortele aeriene din SUA. Aceste exercitii au scop pregatirea in comun, cresterea gradului de interoperabilitate, pregatirea din punct de vedere tehnic, a tehnicilor de lupta, pregatirea personalului tehnic si a controlorilor si dirijorilor de trafic’‘, a mentionat Mircea Dusa.

CITESTE SI: MIRCEA DUSA a EVALUAT exerciul de alertare a peste 3.000 de militari din GALATI

Exercitiul romano-american “Dacian Thunder 2015” se desfasoara intre 27 martie si 7 iulie, la Campia Turzii.

Fortele Aeriene Romane participa la exercitiu cu aproximativ 300 de militari, piloti si personal tehnic, patru aeronave MiG-21 Lancer si sase elicoptere IAR-330 Puma (de tipul Socat si Medevac) iar Fortele Aeriene Americane cu aproximativ 350 de militari, 11 aeronave A-10 si tehnica de deservire aferenta.

Exercitiul are ca obiectiv cresterea nivelului de interoperabilitate si imbunatatirea nivelului de antrenament al personalului roman si american, prin executarea zborurilor in comun.