DUSA, despre PENSIILE MILITARE: Se repara nedreptatile la care au fost expusi pensionarii militari

Ministrul Apararii Nationale, MIRCEA DUSA, saluta promulgarea de catre presedintele KLAUS IOHANNIS legii privind pensiile militare de stat, spunand ca aceasta masura repara nedreptatile la care au fost supusi militarii pensionati, relateaza Agerpres. 

”Dupa un proces complex de elaborare, la care au participat specialistii din cadrul MApN, MAI, SRI, SIE, SPP, STS si ai ministerului Justitiei, precum si reprezentanti ai asociatiilor cadrelor militare in rezerva si in retragere si ai sindicatelor din domeniul apararii, ordinii publice si securitatii nationale, Guvernul PSD-UNPR-ALDE repara, astfel, nedreptatile la care a fost expusi, in mod nejustificat, pensionarii militari”, a declarat DUSA.

CITESTE SI: IOHANNIS a promulgat LEGEA PRIVIND PENSIILE MILITARILOR

De asemenea, el precizeaza ca aceasta masura, alaturi de alte decizii din sistemul militar, arata pretuirea Guvernului pentru militari.

“In ultimii doi ani, Guvernul a adoptat si alte decizii legate de sistemul militar, cum ar fi ridicarea varstei de pensionare pentru militarii profesionisti si eliminarea discriminarii din lege care se referea la interzicerea cumularii pensiei cu alte venituri de la stat. Toate aceste masuri demonstreaza angajamentul permanent si respectul Guvernului pentru militari”, adaugat acesta.

CITESTE SI: CAMERA DEPUTATILOR a ADOPTAT proiectul de lege privind PENSIILE MILITARE de stat

Presedintele KLAUS IOHANNIS a semnat joi decretul pentru promulgarea Legii privind pensiile militare de stat.

Sursa foto gandul