DUSA: O echipa de MEDICI MILITARI va face TRIEREA ranitilor din UCRAINA, incepand de miercuri

Ministrul Apararii Nationale, Mircea Dusa, a declarat, marti, in Poligonul Smardan, din judetul Galati, ca incepand de miercuri o echipa de medici militari va incepe trierea ranitilor din Ucraina, care vor fi tratati in spitalele militare din Romania.

“In cursul zilei de maine (miercuri — n.r.) o echipa de medici militari va pleca la Kiev pentru a face trierea militarilor sau a ranitilor care vor fi tratati la spitalele militare din Romania. Deocamdata, eu vorbesc despre spitalele militare pentru ca noi am primit aceasta misiune de a acorda acest ajutor umanitar Ucrainei si pe masura ce medicii nostri vor face trierea ranitilor, vom organiza si transportul lor cu un avion militar”, a precizat ministrul.

CITESTE SI: DUSA:Sistemul antiracheta de la Deveselu este unul defensiv, nu suntem de acord cu declaratia ambasadorului rus

Ministrul apararii s-a intalnit marti, in Poligonul Smardan, cu militarii romani si americani participanti la faza I “Early Entry” a exercitiului multinational Saber Junction 15.

CITESTE SI: MIRCEA DUSA: INTERDICTIA de zbor pentru ELICOPTERELE IAR-330 a fost RIDICATA