DUSA:Sistemul antiracheta de la Deveselu este unul defensiv, nu suntem de acord cu declaratia ambasadorului rus

Ministrul Apararii Nationale, Mircea Dusa, a precizat duminica ca nu este de acord cu afirmatii de genul celei facute de ambasadorul Rusiei la Copenhaga referitoare la consecintele unei eventuale participari a statului scandinav la sistemul antiracheta al NATO.

Prezent la Campia Turzii, unde a participat la o demonstratie in cadrul unui exercitiu comun al militarilor americani si romani, ministrul a subliniat, ca raspuns la cererea jurnalistilor de a comenta declaratiile ambasadorului rus, ca sistemul antiracheta de la Deveselu este unul defensiv, informeaza Agerpres. 

CITESTE SI: BOGDAN AURESCU, REACTIE la AMENINTARILE RUSIEI: Este INADMISIBIL

Deja ministrul de Externe a luat o pozitie pe aceasta declaratie a unui ambasador rus. Sigur, nu suntem de acord cu asemenea declaratie. Inca o data, precizez si eu ca sistemul antiracheta de la Deveselu este un sistem defensiv care vizeaza apararea antiracheta a tarilor NATO“, a spus Mircea Dusa.

Ministrul roman de externe Bogdan Aurescu si-a exprimat sambata seara, intr-o postare pe Twitter, deplina solidaritate cu Danemarca in contextul afirmatiilor ambasadorului rus la Copenhaga privind consecintele unei eventuale participari a statului scandinav la sistemul antiracheta al NATO, si a subliniat ca amenintarea de a utiliza forta impotriva unui stat NATO este inadmisibila.

CITESTE SI: AMENINTARE DURA din partea RUSIEI: Toate tarile participante la SISTEMUL ANTIRACHETA vor fi TINTE

Ambasadorul Rusiei in Danemarca a avertizat sambata statul scandinav sa nu se alature sistemului antiracheta al SUA si NATO, pe care Moscova il considera o amenintare, relateaza DPA.