E DEZASTRU PE LITORAL! Plajele din statiunea Mamaia au fost distruse. GALERIE FOTO

E DEZASTRU PE LITORAL! O furtuna puternica a maturat, vineri dupa-amiaza, judetul Constanta, plajele si terasele de la malul marii fiind practic devastate de vantul puternic. 

Umbrelele de stuf, desi bine ancorate in nisip, au fost smulse si luate de valuri, iar plajele sunt practic inundate de ape. Vremea de pe litoral aminteste mai degraba de luna aprilie, decat de mijlocul verii.

Statiunea Mamaia a fost devastata de furtuna, plajele au fost inundate, umbrelele au fost distruse, iar sezlongurile au fost si ele luate de valuri. A plouat timp de cateva ore, iar cantitatile de precipitatii au depasit si 90 de litri pe metrul patrat. Vantul a atins la rafala si 90 de kilometri la ora. 

Citeste si: ALERTA! COD ROSU DE INUNDATII IN JUDETUL CONSTANTA

Vijelia a lasat in urma pagube serioase, iar patronii teraselor de pe plaja sunt disperati. Desi si-au scos angajatii la munca, o mare parte dintre bunuri le-au fost distruse.

In aceeasi perioada, dar anul trecut, plajele erau pline de turisti care stateau la soare si se bronzau. Reamintim ca judetul Constanta a se afla sub Cod Portocaliu de ploi si Cod Rosu de inundatii.

In judet situatia este la fel de grava. Mai multe case si zeci de hectare de teren au fost inundate, iar o sosea din comuna Adamclisi a fost afectata. A fost convocat Comitetul Judetean pentru Situatii de Urgenta, iar la nivelul primariilor au fost activate Comitetele Locale pentru Situatii de Urgenta.

Mondo News iti recomanda si: Cum va fi vremea in iunie, iulie si august