E gata bugetul pentru 2014! Ponta anunta bani mai multi in Sanatate si Educatie!

Bugetul pentru 2014 a fost finalizat de Guvern si va fi adoptat in sedinta de maine pana la ora pranzului! Anuntul a fost facut de premierul Victor Ponta in aceasta seara la Palatul Victoria.

“L-am sunat si pe Crin Antonescu, ca sa fiu sigur ca avem acordul final referitor si la sustinerea politica a celor doua documente esentiale, bugetul pe 2014 si legea descentralizarii. Joi, pana la ora 12:00, se finalizeaza documentele, se adopta in sedinta de guvern”, a declarat Ponta.

Primul ministru a incercat sa linisteasca medicii si profesorii din Romania, anuntand ca bugetul Sanatatii si cel al Educatiei sunt mai mari decat anul trecut.

“Am tinut foarte mult sa vin si sa precizez pentru ca am auzit anumite zvonuri si interpretari. Bugetul sanatatii este mai mare decat cel de anul trecut, chiar si scazand ceea ce s-a platit, anul acesta a fost un an de plata al arieratelor, 3,5 miliarde. La ministerul Sanatatii, de la 5,2 miliarde sunt alocate 7,8, iar la Casa Nationala de Asigurari de Sanatate, sunt 22,6, pentru ca nu se mai platesc cele 3,5 miliarde din trecut.

La fel la Educatie, de la 19,8, in total va fi 21,7 si la Cultura va fi un buget de 545 de milioane, iar in anul 2013 au fost 543, dar dintre aceste 35 era festivalul Enescu, care nu mai are loc, deci practic e o crestere. In mod sigur e necesara si se va folosi pentru diverse evenimente culturale. Restul datelor concrete le prezentam maine (joi – n.red.), dupa sedinta de Guvern”, a detaliat premierul.