E oficial! Consilierii municipali au dat unda verde pentru autostrada suspendata a lui Oprescu

Consiliul General al Municipiului Bucuresti a aprobat, joi, Planul Urbanistic Zonal care stabileste traseul autostrazii suspendate a lui Sorin Oprescu.

Proiectul, evaluat de peste 1,5 miliarde de euro, prespune ca autostrada va avea 13,5 kilometri si va fi cuprinsa intre Lacul Morii si Sos. Colentina.

Primarul Sorin Oprescu a declarat ca acest proiect se va realiza in parteneriat public-privat, insa din 2011 pana acum inca nu a gasit un investitor.

Anul trecut, edilul Capitalei spunea ca vrea sa coopteze investitori din China, SUA, Rusia si Coreea de Sud, care si-au arata interesul pentru acest proiect.

Noua artera va fi construita pe cea mai mare portiune in vecinatatea caii ferate si se va intersecta pe traseu cu Soseaua Colentina, Soseaua Andronache, Penetratia Autostrazii Bucuresti – Brasov, in imediata vecinatate a Strazii Gherghitei, Soseaua Petricani, Soseaua Pipera, Bulevardul Aerogarii/Strada Nicolae Caramfil, Soseaua Nordului, Soseaua Bucuresti-Ploiesti (DN 1), Bulevardul Poligrafiei, Bulevardul Bucurestii Noi/Soseaua Chitilei, Calea Giulesti, Calea Crangasi, Soseaua Virtutii.

sursa foto: realitatea.net