EBOLA in Spania: Polemica asupra EUTANASIERII cainelui asistentei bolnave

Autoritatile sanitare spaniole au ordonat, marti, UCIDEREA cainelui asistentei testate pozitiv cu EBOLA si spitalizata cu sotul ei la Madrid, provocand mania aparatorilor drepturilor animalelor, relateaza AFP.

Departamentul Sanatatii din comunitatea urbana Madrid a decis, pe baza unei hotarari judecatoresti, SACRIFICAREA CAINELUI aflat “in strans contact cu pacienta”, a anuntat departamentul intr-un comunicat, in timp ce sotul victimei a contactat deja mass-media pentru a se opune in mod public acestei posibilitati.

Citeste si: ALERTA IN SPANIA! O ASISTENTA MEDICALA DE LA UN SPITAL DIN MADRID ESTE BOLNAVA DE EBOLA, AMBELE TESTE AU IESIT POZITIVE

Potrivit datelor, “cainii pot fi purtatori de anticorpi pozitivi ai virusului EBOLA”, deci “pot fi purtatori ai virusului chiar fara simptome”, a explicat aceasta sursa, adaugand ca animalele ar putea “elimina virusul in fluidele lor, cu un risc potential de contaminare”.

“Mi s-a spus ca daca nu imi dau permisiunea, ei vor sesiza justitia pentru a veni acasa la mine cu forta si sa sacrifice cainele”, a declarat Javier, sotul asistentei medicale, ziarului El Mundo, care a difuzat inregistrarea convorbirii telefonice la cerere.

Javier a explicat ca Excalibur, un caine de talie mare, este izolat la domiciliu cu mancare si apa si ca el isi poate face nevoile pe terasa.

El a adaugat ca initial i s-a propus sa-l duca intr-o clinica, o optiune ce pare sa fi fost respinsa.

Citeste si: VIRUSUL EBOLA AR PUTEA AJUNGE IN FRANTA SI MAREA BRITANIE PANA LA SFARSITUL LUNII OCTOMBRIE

Decizia a provocat o polemica pe retelele sociale cu un hashtag #SalvemosAExcalibur”, “sa-l salvam pe Excalibur”.

El va trebui “sa fie diagnosticat si plasat in carantina, si tratat daca este necesar”, a spus Javier Moreno, vorbind in numele acestei miscari, in timp ce o petitie circula de asemenea pe internet.

Sursa foto: change.org