Ecaterina Andronescu: Daca la intrarea in liceu avem multi elevi cu note mici si la bacalaureat vom avea rezultate slabe

Fostul ministru al Educatiei, Ecaterina Andronescu, a declarat ca Evaluarea Nationala si Bacalaureatul sunt doua examene strans legate, iar daca la intrarea in liceu vor fi multi elevi cu note mici, atunci si la examenul de Bacalaureat vor fi rezultate slabe, deoarece liceul nu poate recupera lacunele acumulate de elevi pana in clasa a 9-a.

“Este foarte greu sa tragi o concluzie fara o analiza. Anul trecut, cand eram la minister, dupa evaluare si bacalaureat am incercat sa prind in grafice reprezentarea rezultatelor. Constatarea mea a fost ca rezultatele celor doua examene sunt legate. Daca la intrarea in liceu, avem multi elevi cu note mici si foarte mici, la bacalaureat vom avea rezultate slabe pentru ca liceul nu poate recupera integral lacunele din anii de gimnaziu”, a declarat Ecaterina Andronescu, intr-un interviu pentru ziare.com.

Totodata, senatorul PSD Ecaterina Andronescu, presedintele Comisiei de Invatamant, considera ca subiectele de anul acesta de la examenele nationale au fost mai adecvate programelor scolare si considera ca rezultatele mai bune sunt consecinta luarii in serios a examenului supravegheat cu camere video.

“Cat am fost la minister nu am cerut Centrului national de evaluare si examinare sa faca subiecte usoare, ci subiecte adecvate la programele scolare. Subiectele au fost mai adecvate decat in anii anteriori”, a spus Andronescu.

Fostul ministru al Educatiei a comentat si notele de 10 luate la Bacalaureat intr-un numar mult mai mare decat in anii anteriori.

“Eu, ca dascal, nu pornesc la un examen cu idei preconcepute. Trebuie sa pice jumatate dintre studenti sau trebuie sa dau atatia de 10. Am sa va dau un exemplu. Anul acesta, la examenul de diploma am dat 7 note de 10. Niciodata nu am dat atat de multe. Am avut o grupa de olimpici”, a mai spus Andronescu.

Foto: paginademedia.ro