ANDRONESCU si MIHAILESCU la Comisia Juridica a Senatului. Decizie AMANATA.UPDATE

Fostii ministri ECATERINA ANDRONESCU si SERBAN MIHAILESCU sunt audiati, marti, de Comisia Juridica a Senatului in urma solicitarii incuviintarii de URMARIRE PENALA a celor doi demnitari de catre procurorii Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) in cadrul DOSARULUI MICROSOFT.

UPDATE 12.12: Comisia juridica a Senatului a decis, marti, sa amane pana dupa turul al doilea al alegerilor prezidentiale votul pe cererea de ridicare a imunitatii senatorilor Ecaterina Andronescu si Serban Mihailescu.

Anuntul a fost facut de Alin Tise (PDL), membru al Comisiei juridice, care a precizat ca s-a hotarat, prin vot, amanarea deciziei in comisiei in legatura cu cererea DNA de incuviintare a inceperii urmaririi penale impotriva Ecaterinei Andronescu si a lui Serban Mihailescu, in dosarul licentelor Microsoft.

Tise a precizat ca decizia pe ridicarea imunitatii celor doi doi senatori a fost amanata pana in 17-18 noiembrie. Conform sursei citate, amanarea a fost aprobata cu 6 voturi ”pentru” si 5 ”impotriva”, motivarea acestei decizii fiind necesitatea solicitarii unor date suplimentare de la DNA.

”Au cerut amanare pentru a se cere date suplimentare de la DNA legat de acest dosar. Evident, noi ne-am opus. PSD avand 6 voturi, noi fiind doar 5, asta este configuratia comisiei, s-a amanat pentru data de 17-18 noiembrie, inainte de sesiunea care incepe dupa turul doi”, a declarat Tise.

El a precizat ca solicitarea de amanare i-a apartinut lui Ioan Chelaru, senator PSD, fara sa se faca precizarea despre ce date suplimentare se solicita DNA. ”In opinia noastra erau date suficiente, dosarul era exact cum DNA ni l-a trimis, trebuia sa se dea un vot in comisie pentru ca dosarul oricum ajungea in plenul Senatului”, a mai spus Tise.

”Noi, cei din opozitie, practic venim in zadar avand in vedere ca prin votul majoritatii nu avem nicio sansa sa impunem o decizie. Legal era ca azi sa dam acest vot, sa lasam organele de ancheta sa se pronunte, si nu sa decidem noi cu privire la amanarea acestui dosar. Este responsabilitatea totala a majoritatii”, a mai spus senatorul PDL.

La intrarea la audieri, ECATERINA ANDRONESCU a declarat jurnalistilor prezenti la Palatul Parlamentului ca nu exista probe la dosar. “Comisia o sa decida in cunostinta de cauza. Am citit referatul DNA si nu exista nimic legat de persoana mea acolo. Daca as considera ca am vreo vina, as demisiona de ieri. Noi trebuie sa acceptam ca unii oameni sunt nevinovati si nu trebuie sa-i ingropam”, a mai spus Ecaterina Andronescu.

Stire in curs de actualizare.

Sursa foto: jurnalul.ro