ECHIPA de FED CUP si MEDALIATII la gimnastica artistica si la haltere, felicitati la Guvern

Ministrul Tineretului si Sportului, GABRIELA SZABO, i-a felicitat, miercuri, la Palatul Victoria, pe sportivii si antrenorii care au obtinut rezultate bune la Campionatele Europene de gimnastica artistica de la Montpellier (Franta), la Campionatele Europene de haltere de la Tbilisi si in competitia feminina de tenis pe echipe FED CUP.

“Vreau sa va felicit si sa va premiez in urma rezultatelor obtinute la tenis, gimnastica artistica si haltere. Va primim cu mare drag la sediul Guvernului, stiu ce inseamna sa obtineti o performanta. Felicit sportivii si tehnicienii pentru efortul depus. In continuare vreau sa va urez succes spre editia de vara a Jocurilor Olimpice de la Rio”, a afirmat GABRIELA SZABO.

Presedintele Federatiei Romane Gimnastica, ADRIAN STOICA, a aratat odata cu Europenele din Franta s-a incheiat o etapa de pregatire.

“S-a terminat o etapa grea de pregatire, prin intrecerile care au avut loc in Franta, la Campionatele Europene de gimnastica artistica de la Montpellier. Dorim sa organizam in anul 2017 o competitie fara cusur, pentru ca editia din Franta a fost cu adevarat fara cusur. Sportivii din tara noastra s-au straduit si au obtinut o medalie de aur si una de argint. Aurul a fost obtinut la barna de domnisoara Munteanu, iar argintul de Marius Berbecar la paralele”, a precizat Stoica.

Presedintele FRG a tinut sa sublinieze “contributia deosebita” a colectivelor tehnice care s-au implicat in obtinerea acestor performante.

“Avem obligatia sa ne pregatim bine pentru intrecerile viitoare, din care amintesc editia din acest an a Campionatelor Mondiale, o etapa de calificare pentru Jocurile Olimpice. Vom incerca sa ne prezentam cat putem de bine si la aceste competitii. Va multumesc pentru atentia pe care o acordati sportului de performanta”, a mai spus ADRIAN STOICA.

Citeste si: IOHANNIS a FELICITAT-O pe gimnasta ANDREEA MUNTEANU pentru MEDALIA de AUR de la CE

”Va multumim pentru aceasta primire acordata sportivilor de la gimnastica, tenis si nu in ultimul rand de la federatia pe care o conduc, aceea de haltere. Felicit sportivii si antrenorii de la federatia de haltere. Campionatele Europene reprezinta o competitie importanta si am obtinut medaliile pe care deja le cunoasteti. Din pacate, aurul nu a fost in tabara noastra, dar la viitoarele competitii speram sa il aducem. Va pot spune ca ne apropiem vertiginos de Jocurile Olimpice, mai intai vom avea si noi un Campionat Mondial care este criteriu de calificare, sper sa reusim cat mai multi calificati. Urez succes gimnasticii, tenisului si sportivilor de la haltere”, a spus la randul sau presedintele Federatiei Romane de Haltere, NICU VLAD.

ALINA CERCEL-TECSOR, capitanul nejucator al ECHIPEI de FED CUP, a fost singura reprezentanta a tenisului, in absenta jucatoarelor plecate la turnee.

“Reprezint aici echipa de Fed Cup, imi pare ca fetele nu sunt aici. Ele participa la turnee care preced meciurile de la Roland Garros. Este o onoare sa fiu alaturi de asemenea campioni. Ne-am bucurat mult de succesul din Canada, ne-am indeplinit obiectivul, pentru viitor dorim un obiectiv mai maret, castigarea Fed Cup. Ne vom stradui sa ne ridicam la nivelul asteptarilor dumneavoastra”, a spus ALINA CERCEL-TECSOR.

GABRIELA SZABO a oferit buchete de flori sportivilor si antrenorilor, iar la final toti au facut o fotografie comuna. Premierul VICTOR PONTA a lipsit de la festivitate, desi prezenta sa la ceremonie fusese anuntata in programul sau.

ANDREEA MUNTEANU a cucerit medalia de aur la barna, la Campionatele Europene de gimnastica artistica de la Montpellier, iar MARIUS BERBECAR a cucerit medalia de argint la paralele.

Citeste si: ECHIPA ROMANIEI a urcat pe CINCI LOCURI in CLASAMENTUL FED CUP

La Campionatele Europene de haltere de la Tbilisi delegatia Romaniei a obtinut un bilant de trei medalii de argint si cinci de bronz. Astfel, FLORIN IONUT CROITORU a luat o medalie de argint, la stilul aruncat, si una de bronz, la total, in limitele categoriei 62 kg, IRINA LEPSA a cucerit doua medalii de argint (aruncat si total) si una de bronz (smuls) la cat. 58 kg, ANDREEA AANEI a luat doua medalii de bronz, la stilul smuls si la total, la categoria +75 kg, iar MONICA CSENGERI un bronz la categoria 48 kg, la stilul aruncat.

Echipa feminina de tenis a Romaniei a invins Canada cu scorul de 3-2, la Montreal, si a promovat in Grupa Mondiala a competitiei FED CUP, pentru prima oara dupa 1992.

Sursa foto: MTS