Echipa EVEREST ROMANIA a inceput ascensiunea catre cel mai inalt VARF din lume

Echipa EVEREST ROMANIA a inceput luni ascensiunea catre cel mai inalt VARF din lume, alaturi de serpasi, au anuntat marti reprezentantii echipei.

Astfel, Tiberiu Pintilie si Adrian Fako vor urca impreuna catre VARFUL EVEREST, in timp ce colegii lor de expeditie Oana Harabagiu si Gabriel Motica ii vor sustine din tabara avansata de la 6.400 de metri. Potrivit surselor citate, iarna de anul acesta si-a prelungit sederea pe munte, iar vantul este foarte puternic in continuare ajungand la viteze de peste 100 km/h. Prognoza arata insa ca noaptea de 23 mai ar fi momentul oportun pentru a ajunge la 8.848 de metri.

Citeste si: Trei alpinisti vor sa devina cei mai tineri romani care urca pe Everest

In procesul de aclimatizare, alpinistii au trecut deja prin tabara de baza chineza la 5.200 de metri, cea intermediara la 5.700 de metri, tabara avansata la 6.400 de metri, ajungand ulterior in tabara 1 la 7.050 de metri unde au ramas cateva nopti. Cel mai inalt punct atins pana in acest moment de echipa EVEREST ROMANIA a fost altitudinea de 7.400 de metri. Calatoria si obiectivul echipei sunt puternic influentate de conditiile de vreme care se pot schimba de la o zi la alta, insa planul actual ramane cel de atingere a VARFULUI EVEREST in noaptea de 23 mai, mai spun sursele citate.

Citeste si: TRAGEDIE EVEREST: Cel putin 13 persoane au MURIT intr-o AVALANSA. UPDATE

Atat Adrian Fako, cat si Tiberiu Pintilie vor efectua ascensiunea pe VARF fiind echipati cu tuburi de oxigen si ajutati de serpasi care le vor asigura necesarul pe parcursul drumului. Experienta si pregatirea echipei vor fi cruciale in aceasta perioada, iar sustinatorii le pot fi alaturi pe site-ul www.everestromania.ro si pe pagina de Facebook www.facebook.com/EverestRomania unde va fi actualizata evolutia ascensiunii.

Sursa foto: facebook.com