Eckstein Kovacs, despre scandalul Jobbik: Formularea folosita de domnul presedinte a fost nediplomatica

eckstein_kovacs_jobbik

Peter Eckstein Kovacs, fost consilier al presedintelui Traian Basescu, a declarat luni ca Jobbik este un partid extremist “urat mirositor”, insa a tinut sa sublinieze ca nu este de acord cu “tonul” declaratiei presedintelui, prin care a anuntat ca Romania va “pune la punct” Ungaria.

Mai mult, Kovacs nu vede cu ochi buni ca Romania sa puna la punct un alt stat cu care se afla “intr-o Europa unita”.

“Este o declaratie a domnului presedinte cu al carui ton nu prea pot sa fiu de acord. Nu prea vad ca un stat, chiar si Romania, sa puna la punct un alt stat cu care este, de altfel, intr-o Europa unita. Nu e vorba de o punere la punct a unei tari. Ministerul de Externe ungar, raspunzand unei solicitari venite din partea Ministerului de Externe roman, a aprecizat ca partidul Jobbik, al carui presedinte a facut declaratii greu digerabile, e de opozitie si nu reprezinta punctul de vedere al guvernului de la Budapesta. Guvernul doreste ca colaborarea buna, existenta pana acum, sa continue” a declarat Eckstein Kovacs (UDMR), la B1 TV.

Kovacs a mai spus ca “formularea folosita de domnul presedinte a fost nediplomatica” si a adaugat ca partidul Jobbik este totusi un partid parlamentar, sustinut de “un numar de votanti din Ungaria”.

“Rolul primordial il are societatea civila maghiara din Romania si Ungaria, care sa se delimiteze de acest partid care pentru mine este urat mirositor. (…) Daca au fost incalcate (legile romanesti – n.r.), autoritatile nu au decat sa reactioneze, daca nu, ramanem pe taramul libertatii de exprimare”, a mai spus Eckstein Kovacs.

Foto: Realitatea TV