Ecluderea lui Adrian Nastase din avocatura, amanata de Baroul Bucuresti

adrian-nastase

Fostul premier Adrian Nastase nu a fost exclus, marti, din avocatura. Baroul Bucuresti a discutat, marti dupa-amiaza, despre excluderea lui Nastase din Barou, insa decizia a fost amanata si va fi luata abia peste doua saptamani.  

Odata cu Adrian Nastase trebuiau exclusi din avocatura fostul sef al Sectiei civile a Inaltei Curti de Casatie si Justitie Florin Costiniu, dar si fostul senator Catalin Voicu, ca urmare a condamnarilor definitive pentru coruptie.

Sedinta de astazi a venit dupa ce Uniunea Nationala a Barourilor din Romania a cerut reevaluarea situatiei lui Adrian Nastase. Daca astazi s-ar fi decis excluderea lui Nastase din avocatura, hotararea nu ar fi fost definitiva. 

Excluderea celor trei din Baroul Bucuresti trebuia discutata si in 13 august, insa atunci nu a fost intrunit cvorumul necesar pentru a fi luata o decizie.

In 20 iunie 2012, Adrian Nastase a fost condamnat definitiv, de Inalta Curte de Casatie si Justitie, la 2 ani de inchisoare cu executare in dosarul “Trofeul calitatii”, in care a fost acuzat in legatura cu strangerea de fonduri pentru campania electorala din 2004. In 18 martie, Adrian Nastase a fost eliberat din penitenciar, dupa ce Tribunalul Bucuresti a admis cererea lui de eliberare conditionata.