Eddie Van Halen a murit! Celebrul muzician avea 65 de ani

Eddie Van Halen a murit, marți, la vârsta de 65 de ani. Anunțul decesului legendarului chitarist din muzica rock, fondator al celebrei formații Van Halen a fost făcut, pe contul său de Twitter, de fiul său.

”A fost cel mai bun tată pe care l-am putut cere vreodată. Fiecare moment pe care l-am împărtășit pe și în afara scenei a fost un bonus”, a scris fiul lui Eddie, Wolfgang van Halen, la rândul său membru al celebrei trupe rock Van Halen, fondată de tatăl și de unchiul său.

Eddie Van Halen a murit după ce a suferit mai mulți ani de cancer la gât. În ultimele luni, teribila maladie se extinsese și la nivelul creierului, scriu jurnaliștii de la TMZ.

Eddie Van Halen era internat la spitalul St. John din Santa Monica. În ultimele clipe, alături de el se aflau soţia Janie, fiul Wolfgang şi Alex, fratele şi colegul de trupă al lui van Halen. Potrivit TMZ.com, cancerul la gât de care suferea Eddie van Halen s-a extins la creier şi a afectat şi alte organe, făcând salvarea sa imposibilă.

Eddie Van Halen este unul dintre cei 20 de artiști cu cele mai mari vânzări de albume din istoria muzicii rock, trupa sa, Van Halen, fiind nominalizată în Rock and Roll Hall of Fame în anul 2007.

Eddie Van Halen a fost desemnat de celebra revista Rolling Stone pe locul opt în topul celor mai buni 100 de chitariști din istoria muzicii.

Sursa foto: billboard