Edi Iordănescu este noul antrenor al FCSB! Primele declarații făcute de tehnician

Edi Iordănescu este noul antrenor de la FCSB, tehnicianul în vârstă de 43 de ani a ajuns la un acord cu patronul Gigi Becali, informează, miercuri dimineață, presa sportivă autohtonă.

Update: Edward Iordănescu a făcut primele declarații din postura de antrenor al vicecampioanei României.

„Este o bucurie, un sentiment de satisfacție, o onoare, asta simt. Este și o provocare, dar cuvântul cheie este responsabilitate. Simt o responsabilitate enormă, vin după o performanță extrem de frumoasă, sunt recunoscător oamenilor unde am muncit, dar am venit aici cu cea mai mare convingere că noi toți, uniți, organizați, împreună cu suporterii, cu susținerea conducerii și a patronului, vom reuși să producem performanță.

Am venit să antrenez în mod special pentru jucători, pentru acest grup de băieți care consider că sunt extrem de talentați, cu foarte mult potențial și foarte multe de demonstrat. Este o provocare ca împreună să reușim ca ei toți să treacă de la statutul de jucători talentați la unii extrem de valoroși. Pentru asta, trebuie rezultate, performanță, trofee, ieșire în Europa și echipă națională. Primul pas este să strângem rândurile și să reclădim, reconstruim”, a spus Edi Iordănescu pentru site-ul oficial al clubului.

„Am fost apelat, am fost abordat într-o manieră care m-a onorat și m-a impresionat. Pentru asta îi sunt recunoscător patronului, precum și pentru toată deschiderea și susținerea de care a dat dovadă, dar și pentru că a acceptat toate condițiile pe care le-am solicitat. Toate lucrurile astea înseamnă un start, un impuls major pentru băieți, de aici trebuie să încercăm să schimbăm total traiectoria. Suporterilor le transmit să aibă încredere în noi, în băieți, în munca noastră, că zi de zi vom da totul ca să fim mai buni. Din păcate, sunt conștient, în fotbal e greu să faci promisiuni concrete. Atunci când muncești cum trebuie, când dai totul, nu ai cum să mergi decât în sus. E chestie de timp, va trebui să avem și un pic de șansă.

Timpul ne va fi principalul inamic, dar împreună putem reuși. Îi aștept din nou aproape, le știu supărările, le știu așteptările, să aibă încredere că sunt omul potrivit pentru a regenera starea de spirit și a reconstrui ceea ce ei așteaptă. Mai mult, le garantez că foarte multe lucruri pe care le-au digerat mai greu, vor fi 100% în mâna mea. Îmi asum tot ce înseamnă activitatea echipă, totul va fi în responsabilitatea mea, în puterea mea de decizie”.

”Chiar dacă nu mai luasem contact cu tot ce este aici, eram informat, știam de condițiile foarte bune din jurul echipei. Sunt lucruri normale, necesare, care într-un fotbal profesionist trebuie să se regăsească. Este important să am aceste mijloace folositoare, să ne putem organiza bine și să muncim la capacitate maximă. Pentru asta trebuie să fie totul la standarde ridicate, și este ceea ce am găsit aici.

Îmi doresc să construim modul de lucru corect, starea de spirit corectă. Vrem să construim un mediu în care să se lucreze la capacitatea maximă, un mediu total profesionist, care să ajute la dezvoltarea lor și la îndeplinirea obiectivelor.

Vreau să garantez că tot ce înseamnă spiritul meu, determinarea, orgoliul, ambiția, pe toate le voi folosi zi de zi, iar împreună cu staff-ul, unul extrem de competent, să reușim să le transmitem mai departe, către echipă. Este important să schimbăm atitudinea, implicarea, este important să aducem lumea la stadion, dar pentru asta trebuie rezultate. Nu am o bagheta magică, vreo poțiune miraculoasă, totul înseamnă timp, muncă, repetiție, dar unele lucruri, precum atmosfera, ambiția, determinarea, trebuie schimbate rapid și mers pe o stare de spirit care să ne ajute să progresăm”, a concluzionat Iordănescu junior.

Știre inițială

Edi Iordănescu se află deja la baza formației de la Berceni unde va fi prezentat noilor săi elevi după care va urma prezentarea oficială și o scurtă declarație de presă. Pentru a limita la maximum imixtiunea lui Gigi Becali la echipă, Edi Iordănescu și-a blindat contractul cu numeroase clauze.

Iată care sunt cele mai importante detalii din contractul semnat de cele două părți:

Durata contractului: 9 luni;

Salariul: 15.000 de euro pe lună, același ca la CFR Cluj;

Primă pentru câștigarea titlului: 100.000 de euro;

500.000 euro dacă va fi demis;

Tehnicianul are dreptul de a rezilia unilateral contractul dacă Gigi Becali va vorbi public despre antrenor și jucători.

„El mi-a spus mie că va vorbi cu mine luni și marți nu mai am voie să-l sun. Mi-a spus că dacă vreau, vorbim luni, dar după, de marți, nu mai vorbim. A pus asta în contract. Așa am hotărât. Mi-am dat seama că sunt nebun. N-am ce să-i cer, știu sigur că va face. Nu i-am cerut nimic, are echipă. El trebuie să ia campionatul. Eu i-am spus că echipa este a lui. Trebuie să îmi valorifice jucătorii tineri. Nu știu cum face. Atât!

Contractul e făcut pe nouă luni. 500.000 de euro dacă reziliez contractul unilateral. Dacă-l dau afară, trebuie să plătesc. Are dreptul să reziliere unilateral, dacă-i cer ceva. A spus că discutăm de clauze după nouă luni. El vrea 100.000 pentru campionat.

Are salariul pe care îl avea la CFR. Dacă vrea el să-l ridice, să-l ridice. I-am făcut tot, tot, tot. El va fi proprietarul echipei. I-am spus lui Argăseală să bage tot ce vrea el în contract”, a dezvăluit, marți seară, Gigi Becali, la Digi Sport.

Sursa foto: digisport