Editorii cer ANULAREA licitatiei pentru MANUALELE de la clasele I si a II-a si DEMISIA ministrului Educatiei

Federatia Editorilor din Romania (FER) considera ca rezultatele licitatiei pentru MANUALELE claselor I si a II-a sunt viciate de “evaluarea inadecvata si eronata”, fapt pentru care solicita ANULAREA licitatiei si asumarea raspunderii de catre cei vinovati.

FER reclama, intr-un comunicat remis miercuri presei, uilizarea unor criterii eliminatorii inexistente in caietul de sarcini al licitatei.

De asemenea, FER sustine ca unii ofertanti au venit cu preturi mult mai mici decat preturile si asa reduse estimate de Centrul National de Evaluare si Examinare (CNEE) si, astfel, au fost in masura sa ia cele mai mari punctaje la criteriul pret. Totodata, FER a semnalat existenta unor greseli de calcul care au calificat eronat doi dintre castigatori.

Citeste si: MEN a selectat noua OFERTE DE MANUALE pentru clasele I si a II-a

Alte critici au ca obiect tolerarea preturilor suspecte de dumping, eliminarea abuziva a aproape tuturor ofertelor, pe motive tehnice minore; nerespectarea calendarului asumat, dar si netransparenta cu privire la numele si calificarile evaluatorilor.

In acest context, FER apreciaza ca aceasta licitatie de MANUALE a fost organizata defectuos din punct de vedere managerial si s-a dovedit prin sutele de clarificari si contestatii o “adevarata catastrofa administrativa”, drept pentru solicita demisia directorului CNEE si a ministrului Educatiei.

Citeste si: MANUALELE DIGITALE nu vor ajunge in aceasta toamna pe bancile elevilor

Noua proiecte de manuale scolare pentru clasele I si a II-a au fost selectate de Ministerul Educatiei, dupa evaluarea ofertelor depuse de 21 participanti, in urma careia nu au fost alese proiecte pentru sapte discipline, intre care Limba moderna si Religie.

Sursa foto: obiectiv.info