EDU.RO: REZULTATE EVALUARE NATIONALA 2013. REZULTATE BUCURESTI

EDU.RO: REZULTATE EVALUARE NATIONALA 2013. REZULTATE BUCURESTI. AU FOST PUBLICATE REZULTATELE LA EVALUAREA NATIONALA 2013. Elevii au stat cu sufletul la gura pana ce au reusit sa afle ce nota au primit la primul examen serios din viata lor. 

EDU.RO: REZULTATE EVALUARE NATIONALA 2013. REZULTATE BUCURESTI. Reprezentantii Inspectoratului Scolar al Municipiului Bucuresti (ISMB) au anuntat ca la evaluarea nationala sustinut in Capitala au obtinut note mai mari sau egale cu cinci 90,16% dintre elevi la Limba romana, 96,47% la limba materna si 82,66% la Matematica.
Nota 10 au avut 160 de elevi la Limba romana si 1.286 la Matematica. Dintre acestia, 87 de elevi au obtinut nota maxima la ambele materii, au precizat reprezentantii ISMB.

In Capitala, la evaluarea nationala s-au inscris 11.562 de elevi, dintre care cinci din seriile anterioare. Examenele au fost sustinute in 198 de centre, lucrarile fiind evaluare in 20 de centre.

EDU.RO: REZULTATE EVALUARE NATIONALA 2013. REZULTATE BUCURESTI. Elevii nemultumiti de notele obtinute la evaluarea nationala pot depune contestatii sambata, pana la ora 22.00. Contestatiile vor fi solutionate in perioada 30 iunie – 2 iulie, iar rezultatele finale vor fi afisate in 3 iulie.

Media de admitere in liceu va fi calculata ca medie artimetica dintre media notelor de la evaluare si media generala a anilor de gimnaziu.

EDU.RO PUBLICA SAMBATA, 29 IUNIE, REZULTATELE LA EVALUAREA NATIONALA 2013. CANDIDATII CARE AU SUSTINUT EXAMENUL DE EVALUARE VOR PUTEA VEDEA REZULTATELE LA PROBELE SCRISE PE SITE-UL EDU.RO, PE FIECARE JUDET IN PARTE. REZULTATELE LA EVALUAREA NATIONALA VOR FI PUBLICATE DE MINISTERUL EDUCATIEI NATIONALE CEL MAI PROBABIL DUPA ORA 11.00. 

REZULTATE EVALUARE NATIONALA 2013 – PE EDU.RO

EDU.RO: REZULTATE EVALUARE NATIONALA 2013. Este cel de-al doilea an in care Evaluarea Nationala s-a desfasurat cu camere video in salile de examen. Un elev a fost dat afara din examenul de Limba si literatura romana, dupa ce a fost surprins cu telefonul mobil (tot un elev a fost eliminat de la aceasta proba si in 2012).

EDU.RO: REZULTATE EVALUARE NATIONALA 2013. Primul examen din cadrul Evaluarii Nationale 2013 a fost cel de Limba si literatura romana, la care au participat 161.724 de elevi. Proba s-a desfasurat pe data de 25 iunie, iar absolventii de gimnaziu au avut de realizat doua compuneri. Prima cerinta a subiectelor a pornit de la un fragment – “Din durerile lumii” de Alexandru Vlahuta, in timp ce la a doua cerinta au avut de raspuns mai multor intrebari pe baza unui text de pe www.eucitesc.ro.

EDU.RO: REZULTATE EVALUARE NATIONALA 2013. A urmat examenul de Matematica, pe 27 iunie, proba la care mai multi profesori au spus ca subiectele nu au fost dificile, ba chiar cu un nivel mult mai redus fata de anul trecut. Chiar si subiectul de departajare a fost o jucarie.

EDU.RO. REZULTATE EVALUARE NATIONALA 2013: ADMITERE LICEU 2013: DUPA AFLAREA REZULTATELOR LA EVALUAREA NATIONALA 2013, inscrierea in clasa a IX-a (cu exceptia absolventilor de gimnaziu care sustin probe de aptitudini) se face prin repartizare computerizata, in ordinea descrescatoare a mediilor de admitere, in baza optiunii candidatului pentru filiera, profilul, specializarea sau domeniul respectiv si in limita locurilor aprobate prin planul de scolarizare. La sfarsitul articolului puteti afla care sunt criteriile de departajare in cazul in care doi candidati au medii de admitere egale.

In 2012 s-au inregistrat REZULTATE dezastruoase la examenul de EVALUARE NATIONALA. Din numarul total de candidati inscrisi la evaluarea nationala, in 2012, 33,9% dintre absolventii de clasa a VIII-a au obtinut medii sub 5.

REZULTATE EVALUARE NATIONALA 2013: EDU.RO ANUNTA ca MINISTERUL EDUCATIEI a decis prelungirea intervalului orar alocat pentru depunerea de contestatii la EVALUAREA NATIONALA 2013 de clasa a VIII-a, din ziua de sambata, 29 iunie. Astfel, orarul de depunere a contestatiilor se prelungeste cu doua ore, fata de calendarul initial. Elevii vor putea depune contestatiile intre orele 16.00 – 22.00. MEN a notificat inspectoratele scolare judetene/al municipiului Bucuresti sa puna in aplicare, imediat, Ordinul de ministru.

REZULTATE EVALUARE NATIONALA 2013: EDU.RO. Modificarea a fost decisa in urma solicitarii venite din partea Bisericii Adventiste de Ziua a saptea din Romania, care a precizat MEN, printr-o adresa, ca enoriasii sai respecta ziua de sambata ca pe una de repaus si de sarbatoare religioasa si nu pot intreprinde nici un fel de alte activitati laice, pana la apusul soarelui.

Prin decizia adoptata, MEN intelege sa respecte drepturile garantate de Constitutia Romaniei si de legile statului roman privind libertatea de constiinta si asigurarea de sanse egale tuturor elevilor, indiferent de cultul de care apartin acestia.

Dupa ce au aflat REZULTATE EVALUAREA NATIONALA 2013, absolventii care doresc sa participe la admitere in alt judet, primesc, pana in data de 30 iunie 2013, de la unitatea scolara pe care au absolvit-o, fisa de inscriere, completata cu datele personale si, dupa caz, cu notele, dar si media finala obtinute la EVALUARE NATIONALA 2013 din clasa a VIII-a, cu media de absolvire a claselor a V – VIII, precum si media de admitere la liceu calculata conform formulei mentionata mai sus. Pe aceasta fisa nu vor fi completate optiuni la o la scoala de provenienta, ci la centrul special de inscriere din judetul in care se doreste repartizarea.

Ulterior, in 12 iulie, fisele vor fi transmise catre Centrul National de Admitere. Repartizarea computerizata se va face pe 16 iulie, cand computerul de la Ministerul Educatiei ii va repartiza pe elevi.

Cei care nu vor fi repartizati in prima sesiune, vor avea sanse pentru cea de-a doua sesiune care incepe 25 iulie, cand vor trebui sa completeze din nou fisa de admitere liceu, dar in prealabil sa verifice ce locuri libere mai sunt la liceele pe care vor sa le puna pe foaia pentru inscriere la liceu.

EDU.RO: REZULTATE EVALUARE NATIONALA 2013. Notele obtinute la EVALUAREA NATIONALA 2013 de absolventii de clasa a 8-a vor conta la admiterea la liceu, care se va desfasura in trei etape.

In prima etapa de admitere la liceu se pot inscrie candidatii din seria curenta, precum si cei din seriile anterioare care nu implinesc 18 ani pana la data inceperii cursurilor anului scolar 2013 – 2014. in intervalul 5-10 iulie vor fi completate optiunile in fisele de inscriere de catre absolventii clasei a VIII-a. Listele cu candidatii vor fi afisate pe 17 iulie la scolile unde elevii au invatat si la liceele unde au fost repartizati, iar pana pe 26 iulie pot fi depuse efectiv dosarele de inscriere.

EDU.RO: ADMITERE LICEU 2013: A doua etapa de admitere va avea loc in perioada 17 iulie – 1 august pentru candidatii din seria curenta, precum si pentru cei din seriile anterioare care nu vor implini 18 ani pana la data inceperii cursurilor anului scolar 2013 – 2014. In intervalul 17-22 iulie vor fi completate fisele de optiuni de catre candidatii care nu au participat la prima repartizare si de catre cei care au ramas nerepartizati.

EDU.RO: ADMITERE LICEU 2013: Repartizarea computerizata a candidatilor din etapa a doua de admitere va avea loc pe data de 25 iulie, in aceeasi zi urmand sa fie afisate listele la scoli si licee. Candidatii repartizati vor putea depune dosarele de inscriere la licee in zilele de 25 si 26 iulie. Pe 26 iulie, liceele vor transmite situatia locurilor ramase libere in urma neinscrierii candidatilor admisi in cadrul celor doua etape, iar in intervalul 29 iulie – 1 august vor fi rezolvate, de catre comisia judeteana de admitere, situatiile speciale, respectiv cele privind candidatii care nu si-au depus dosarele de inscriere in termen si cei care nu au participat la primele doua etape.

ADMITERE LICEU 2013: In cea de-a treia etapa de admiterela liceu, repartizarea computerizata va avea loc in zilele de 5 si 6 august, pentru elevii care nu au participat la nicio repartizare, care nu au fost repartizati in etapele anterioare, care nu s-au inscris in perioada prevazuta de metodologie sau cei care si-au incheiat situatia scolara mai tarziu.

ADMITEREA IN LICEELE DIN BUCURESTI

“Admiterea in liceu in anul scolar 2013 – 2014″ incepe pe 5 iulie, cu completarea fiselor de inscriere de catre absolventii claselor a VIII-a. Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti a lansat brosura de admitere in liceu, care cuprinde oferta tuturor liceelor din capitala, mediile ultimilor admisi in sesiunile precedente, precum si calendarul admiterii. Cel mai bun liceu din Bucuresti este Colegiul National “Sfantul Sava”, unde anul trecut ultima medie de admitere la Matematica-informatica – bilingv engleza a fost de 9,93. El este urmat de Colegiul National “Gheorghe Lazar” si de Colegiul National “Mihai Viteazul”.

EDU.RO: ADMITERE LICEU BUCURESTI 2013: Inscrierea in clasa a IX-a se face fara examen, pe baza mediei de admitere. Media de admitere este media aritmetica intre media generala la Evaluarea Nationala si media generala de absolvire a claselor a V-a – a VIII-a. Exceptie fac clasele de liceu pentru care elevii trebuie sa sustina probe de aptitudini, clasele cu predare in regim bilingv pentru care elevii trebuie sa sustina probe de verificare a cunostintelor de limba moderna si clasele cu predare in limbile minoritatilor nationale.

EDU.RO: ADMITERE LICEU BUCURESTI 2013: Inscrierea in clasa a IX-a (cu exceptia absolventilor de gimnaziu care sustin probe de aptitudini) se face prin repartizare computerizata, in ordinea descrescatoare a mediilor de admitere, in baza optiunii candidatului pentru filiera, profilul, specializarea sau domeniul respectiv si in limita locurilor aprobate prin planul de scolarizare.

EDU.RO: REZULTATE EVALUARE NATIONALA 2013. In cazul in care doi candidati au medii de admitere egale, acestia vor fi departajati folosind, in ordine, urmatoarele criterii:

a) media generala la Evaluarea Nationala din clasa a VIII-a
b) media generala de absolvire a claselor a V-a – a VIII-a
c) nota obtinuta la proba de limba si literatura romana din cadrul Evaluarii Nationale
d) nota obtinuta la proba de matematica din cadrul Evaluarii Nationale
e) nota obtinuta la proba de limba materna din cadrul Evaluarii Nationale, in cazul candidatilor care solicita inscrierea la unitati de invatamant cu predare in limba minoritatilor nationale.

In cazul in care la un liceu, pe ultimul loc, exista candidati cu optiunea exprimata pentru acea unitate scolara si care au mediile de admitere, precum si toate mediile mentionate mai sus egale, atunci toti acesti candidati sunt declarati admisi la optiunea solicitata.

Foto: Realitatea TV