EDUARD HELLVIG: Atat timp cat nu exista BREAKING NEWS, inseamna ca SRI si-a facut TREABA

Directorul SRI, EDUARD HELLVIG, a declarant sambata, cu ocazia lansarii Monografiei SRI la targul Bookfest 2015, ca linistea are pretul ei si atat timp cat nu exista BREAKING NEWS, inseamna ca institutia pe care o conduce si-a facut TREABA.

”Am ascultat cu mare interes toate punctele de vedere prezentate si nu va ascund ca am fost extrem de interesat de punctul de vedere al persoanelor care au venit din exteriorul institutiei pentru ca e normal ca cei din interior sa fim subiectivi. O prima observatie din ce spunea domnul Cristoiu este aceea ca atata timp cat nu exista breaking news inseamna ca SRI si-a facut treaba. SRI nu face stiri. Atunci cand faci stiri, inseamna ca exista lucruri care nu au functionat la parametrii care trebuie”, si-a inceput seful SRI discursul.

Acesta si-a adus aminte si de perioada studentiei, atunci cand termenul liniste avea alta conotatie pentru el, decat are in prezent.

Citeste si: GEORGE MAIOR: SRI nu este o INSTITUTIE DE FORTA, ci una de CUNOASTERE, e ca un CREIER AL STATULUI

”Ma dispera cuvantul liniste la inceputul anilor `90, eram student, voiam schimbari, dar mi-am dat seama ca linistea are pretul ei si linistea pe care o are Romania este pretul pe care il plateste fiecare angajat din SRI. Cu cat avem o comisie parlamentara mai puternica, cu atat institutia noastra este perceputa mai bine. Ne valideaza si ne atrage atentia atunci cand poate din dorinta de a face cat mai multe lucruri bune nu suntem atenti la anumite aspecte. Incurajez Comisia Parlamentara sa fie prezenta in fata noastra, astfel incat sa devenim mai performanti”, a afirmat acesta.

EDUARD HELLVIG a declarat ca si-ar dori ca pe viitor, SRI sa fie mai transparent in comunicare, dar mai putin prezent in presa.

Citeste si: GEORGE MAIOR: Atrag serios atentia ca nu suntem scutiti de PERICOLUL TERORIST

”Remarc si eu atitudinea pe care a avut-o institutia in trecut la comunicare, la zona academica. Va spun ce mi-as dori in perioada urmatoare de la SRI: as vrea sa gasesc un SRI care sa fie mai transparent in comuncare publica, in diplomatie, dar mai putin prezent in zona media, in zona de discutii in contradictoriu, pentru ca asta nu face decat rau institutiei. Imi doresc ca la 30 de ani de la aniversare sa fie o institutie fanion care sa fie respectata si sa inteleaga ca patria inseamna cetatenii ei si ca cetatenii sunt prioritari”, a mai spus EDUARD HELLVIG.

”Va asigur ca ideea de a avea un director civil a fost o idee buna”, a conchis el.

Intrebat de jurnalisti, EDUARD HELLVIG a confirmat ca SRI i-a raspuns presedintelui KLAUS IOHANNIS in privinta acuzatiilor de trafic de influenta in chestiunea CODULUI SILVIC. “SRI a trimis presedintelui informarea solicitata, si dansul, in cunostinta de cauza, a facut declaratiile in spatiul public. A fost trimis catre presedintie, a si confirmat domnul presedinte”, a spus seful SRI.

Sursa foto: facebook.com