Eduard Hellvig: Dacian Ciolos este optiunea extraordinar de buna pentru Europa si Romania. Sper ca presedintele si premierul il vor sustine

Europarlamentarul liberal Eduard Hellvig afirma ca Dacian Ciolos este “optiunea extraordinar de buna pentru Europa si pentru Romania” pentru postul de comisar european si ca spera ca “atat la nivelul prim-ministrului, cat si al presedintelui, sustinerea lui Dacian Ciolos va fi unanima”.

Europarlamentarul liberal Eduard Hellvig a declarat, joi, intr-o conferinta de presa sustinuta la Targu Mures, unde s-a prezentat ca si candidat sustinut pentru un nou mandat in PE din partea Regiunii Centru, ca el crede ca Dacian Ciolos ar trebui sustinut in continuare pentru postul de comisar european din partea Romaniei, pentru ca este “un profesionist desavarsit, un om foarte respectat la nivelul Comisiei Europene”.

Pozitia lui Cristian Preda referitoare la sustinerea lui Dacian Ciolos

“Indiferent cine va fi presedintele Comisiei – ca va fi de la liberali, de la populari sau de la socialisti – va trebui sa tina cont ca are nevoie de un numar de comisari care sa aiba experienta in lucrurile care se vor fac in perioada urmatoare. Sunt anumite capitole extrem de importante pentru dezvoltarea europeana, cum este Politica Agricola Comuna. Cred ca Dacian Ciolos este optiunea extraordinar de buna pentru Europa si extraordinar de buna pentru Romania, pentru ca in fond si la urma urmei astazi avem un portofoliu al agriculturii la nivel european pe care si l-ar dori, probabil, toate cele 27 de tari. Deci, e un lucru pe care il ai si cred ca atunci cand negociezi trebuie sa pleci in primul rand de la ideea ca trebuie sa il mentii. Ca atare, cred ca ar trebui ca din punct de vedere politic interesul national si strategic de care vorbeam sa se adune si sa sustina un om ca Dacian Ciolos” , a spus Hellvig.

Dacian Ciolos a discutat cu romanii in cadrul unei conferinte regionale FAO

El si-a exprimat speranta ca “la nivelul primului-ministru, cat si al presedintelui sustinerea lui Dacian Ciolos va fi unanima”, pentru un nou mandat de comisar european. “Am speranta ca atat la nivelul prim-ministrului, cat si al presedintelui, sustinerea lui Dacian Ciolos va fi unanima. stiu din perioada cat eram in guvern ca primul-ministru l-a sustinut pe Dacian Ciolos si nu cred ca ar avea vreun motiv pentru care nu ar face-o in continuare, avand in vedere ca intr-adevar a facut lucruri extraordinare pentru Romania”, a conchis el.

Europarlamentarul Cristian Preda sustinea, in 12 aprilie, la Targu Mures, ca dupa un foarte bun comisar european din partea Romaniei, Dacian Ciolos, “pe care PSD nu il mai sustine” pentru aceasta functie, “se bat” acum Corina Cretu, Titus Corlatean si Mircea Geoana.