EDUARD HELLVIG va fi noul sef al SRI. Numirea va trebui validata in Parlament

BILANT SRI 2014, EDUARD HELLVIG, DIRECTOR SRI, DECLARATII BILANT SRI 2014, KLAUS IOHANNIS, CONTRASPIONAT IN CRESTERE, INTENSITATE CONTRASPIONAJ ROMANIA

Eduard Hellvig este propunerea presedintelui Klaus Iohannis pentru sefia Serviciului Roman de Informatii (SRI), potrivit unei informatii aparute initial pe surse si ulterior confirmata de presedintele Klaus Iohannis. Seful statului a optat, iata, pentru o propunere politica, respectiv din PNL, dupa discutii avute cu premierul Victor Ponta.

Parlamentul este cel care se va pronunta in cazul lui Eduard Hellvig, acesta urmand a merge la audieri in comisii, apoi va urma votul in plen.

Europarlamentarul Eduard Hellvig, prim-vicepresedinte al PNL, a absolvit Colegiul de Aparare si a facut studii de securitate la un centru european de profil.

Mondo News iti recomanda si: KLAUS IOHANNIS L-A DESEMNAT PE EDUARD HELLVIG LA CONDUCEREA SRI. PROPUNEREA PENTRU SIE VA VENI ULTERIOR

Cine este Eduard Hellvig

Eduard Raul Hellvig s-a nascut in Zalau si in prezent este vicepresedinte al Partidului National Liberal responsabil cu relatiile externe si membru al Parlamentului European. Eduard Hellvig a absolvit Facultatea de stiinte Politice si Administratie Publica a Universitatii Babes-Bolyai din Cluj in anul 1997. In timpul studiilor universitare a obtinut o bursa a Fundatiei Soros pentru o Societate Deschisa pentru proiectul “Cine guverneaza sau cine detine puterea in Romania?”. In 1997 a obtinut licenta de broker al Bursei de Valori Bucuresti, in perioada 2001-2003 Eduard Hellvig a ocupat pozitia de Director General al Institutului de Studii Sociale, iar in 2004 a devenit Directorul Executiv Sintezis Romania.

Si-a continuat pregatirea profesionala, in 2006 absolvind Colegiul National de Aparare al Universitatii Nationale de Aparare “Carol I” si SES Centrul European de Studii de Securitate “George Marshall”. In 2009 a devenit doctor in stiinte Politice al Scolii Nationale de Studii Politice si Administrative Bucuresti (SNSPA).

In perioada 1998-2000 a fost, pe rand, consilier politic al fostului vice-presedinte PNL Horia Rusu si al Ministrului de Interne Constantin Dudu Ionescu, precum si consilier al candidatului la presedintia Romaniei Mugur Isarescu.

In 2004 a fost ales deputat de Bihor in Parlamentul Romaniei, in timpul mandatului fiind secretar al Comisiei pentru Aparare, Ordine Publica si Siguranta Nationala si membru al Adunarii Parlamentare a NATO.

In anul 2006 a fost ales sa faca parte din primii europarlamentari ai Romaniei, perioada in care a facut parte din Comisia de Comert International (INTA) si Subcomisia pentru Securitate si Aparare (SEDE).

Din 2008 este membru al Partidului National Liberal, in 2009 devenind consilierul presedintelui PNL Crin Antonescu De la inceputul anului 2011 si pana la 11 martie 2014 a ocupat functia de secretar general al PNL. In 2012 a facut parte din Guvernul Victor Ponta, ca ministru al Dezvoltarii Regionale si Turismului.

La alegerile parlamentare din decembrie 2012 a fost ales deputat in Colegiul uninominal nr. 4, Ilfov.  Eduard Hellvig a fost vicepresedinte al Camerei Deputatilor, iar la 3 septembrie 2013 a demisionat din Parlamentul Romaniei pentru a prelua mandatul de europarlamentar liberal. Din 4 septembrie 2013 este membru al Parlamentului European. Face parte din Comisia pentru piata interna si protectia consumatorilor, Delegatia la Comisia parlamentara de cooperare UE-Moldova, Delegatia la Adunarea Parlamentara Euronest. Este membru supleant in Comisia pentru mediu, sanatate publica si siguranta alimentara si in Comisia pentru afaceri juridice.