Eduard Hellvig, investit in functia de director al SRI de presedintele Klaus Iohannis

Eduard Hellvig, investit in functia de director al SRI de presedintele Klaus Iohannis

Eduard Hellvig a fost investit, marti, in functia de director al Serviciului Roman de Informatii (SRI) de presedintele Klaus Iohannis, informeaza SRI intr-un comunicat de presa. La ceremonia de investire, a celui de-al cincilea director al SRI au participat, alaturi de presedinte si echipa de conducere a SRI, consilierul prezidential Adrian-George Scutaru, seful Departamentului Securitatii Nationale, si consilierul prezidential Sorin-Dan Mihalache, seful Cancelariei Presedintelui.

“Seful statului a transmis conducerii Serviciului un mesaj in care a subliniat rolul important al SRI in lupta impotriva riscurilor si amenintarilor la adresa securitatii nationale, precum coruptia, amenintarile teroriste, riscurile cibernetice etc., mai ales in actualul context international complicat pe care il parcurgem”, potrivit sursei citate.

Citeste si: HELLVIG: Nu am niciun motiv sa nu colaborez cu toti adjunctii din SRI, implicit cu generalul Coldea

La randul sau, Eduard Hellvig “si-a definit ca prioritate a mandatului consolidarea performantei institutiei, dobandita in urma unui amplu proces de reforma conceput si implementat de predecesorul domniei sale la conducerea institutiei, domnul George Cristian Maior”.

O atentie deosebita va fi acordata “capitolului comunicare si transparenta”, a afirmat Hellvig.

La ceremonie au mai participat, alaturi de presedinte si echipa de conducere a Serviciului, consilierul prezidential Adrian-George Scutaru, seful Departamentului Securitatii Nationale, si consilierul prezidential Sorin-Dan Mihalache, seful Cancelariei Presedintelui.

Citeste si: EDUARD HELLVIG, CONFIRMAT DE PARLAMENT PENTRU SEFIA SRI CU MAJORITATE DE VOTURI