EDUARD HELLVIG mai are de asteptat. PLENUL s-a AMANAT pentru luni 2 martie. UPDATE

EDUARD HELLVIG, VOT CAMERA DEPUTATILOR, SEFIA SRI, PLENUL PARLAMENTULUI, KLAUS IOHANNIS

Votul pentru numirea lui EDUARD HELLVIG in fruntea Serviciului Roman de Informatii (SRI) ar fi trebuit sa aiba loc miercuri dupa ce, marti, Comisia parlamentara de control a Serviciului Roman de Informatii (SRI) a dat aviz favorabil. Conform unor surse politice citate de postul B1 Tv, plenul reunit al PARLAMENTULUI va fi amanat pentru maine (n.red. joi) sau pentru saptamana viitoare.

UPDATE 13.30: VALERIU ZGONEA, presedintele Camerei Deputatilor, a anuntat ca plenul in cazul numirii lui EDUARD HELLVIG  in fruntea SRI a fost AMANAT pentru saptamana viitoare. Votul va avea loc, luni 2 martie.

In aceste conditii, posibila numirea a lui EDUARD HELLVIG in fruntea Serviciului Roman de Informatii (SRI) se amana. Potrivit sursei amintite, o decizie finala se va lua, miercuri, in jurul orei 13.oo in cadrul sedintei BIROURILOR PERMANENTE ale celor doua Camere. Motivul este acela conform caruia, PSD s-a razgandit in privinta sustinerii lui EDUARD HELLVIG pentru postul de director al SRI. Oficial, parlamentarii vor da vina pe numarul mare de lucrari din aceste zile.

CITESTE SI: EDUARD HELLVIG a primit AVIZ FAVORABIL din partea Comisiei parlamentare de control a SRI. UPDATE 

Aceasta posibila amanare a votului a fost confirmata si de parlamentarul liberal CATALIN BOBOC aflat in studioul B1 Tv. Acesta a declarat ca desi votul pentru numirea lui EDUARD HELLVIG la sefia SRI ar fi fost o simpla formalitatea se pare ca social democratii in frunte cu premierul VICTOR PONTA ar fi facut un pas inapoi.

Presedintele Romaniei KLAUS IOHANNIS l-a propus saptamana trecuta pe EDUARD HELLVIG pentru sefia SRI, eurodeputatul liberal urmand sa il inlocuiasca pe demisionarul GEORGE MAIOR.

CITESTE SI: EDUARD HELLVIG: Relatia cu MAIOR este personala. Daca voi ajunge sef al SRI ii voi cere sfatul 

Sursa foto: adevarul.ro