Eduard Hellvig: Partidul National Liberal nu va vota o Lege a Amnistiei

Eduard Hellvig, secretarul general al Partidului National Liberal (PNL), a reiterat, miercuri, ideea ca liberalii nu vor vota o lege a amnistiei si nici nu negociaza si nu vor negocia acest lucru in schimbul unor liste comune in cadrul Uniunii Social Liberale (USL) la alegerile europarlamentare.

“PNL nu voteaza legea amnistiei si nu avem ce discuta in oglinda cu eventuale liste comune la alegerile europarlamentar”, a afirmat Eduard Hellvig, dupa o reuniune informala a liderilor PNL, inaintea sedintei oficiale de joi.

Eduard Hellvig a precizat ca, in calitatea sa de secretar general al PNL, considera ca europarlamentare reprezinta un “bun prilej de testare a valorii electorale pentru liberali si de a confirma ca partidul este forta cea mai puternica din spectrul dreptei politice”. El a sustinut ca nu exista presiuni in cadrul USL pentru ca liberalii sa sustina legea amnistiei in parlament: “Nu putem vorbi de presiuni. Nu s-a discutat nimic in legatura cu aministia”.

Declaratiile lui Hellvig vin dupa ce deputatul PNL Ludovic Orban a declarat marti seara, la Digi 24, ca exista o “presiune sistematica” asupra liberalilor pentru a vota legea amnistiei. Daca legea va fi aprobata, si Adrian Nastase ar putea beneficia de prevederile acesteia.

Sursa foto: realitatea.net