EDUARD HELLVIG: Relatia cu MAIOR este personala. Daca voi ajunge sef al SRI ii voi cere sfatul

BILANT SRI 2014, EDUARD HELLVIG, DIRECTOR SRI, DECLARATII BILANT SRI 2014, KLAUS IOHANNIS, CONTRASPIONAT IN CRESTERE, INTENSITATE CONTRASPIONAJ ROMANIA

EDUARD HELLVIG, propus pentru functia de director al Serviciului Roman de Informatii (SRI), a declarat marti ca, inainte de campania electorala pentru prezidentiale, a avut intalniri cu fostul director al SRI GEORGE MAIOR, la biroul acestuia, deoarece are cu fostul director SRI o RELATIE PERSONALA.

“Eu, ca persoana publica, intotdeauna am avut grija ca institutia si relatia institutionala care a existat intre directorul institutiei si persoana mea sa nu fie grevata de discutii care sa implice decizii de alta natura decat strict de informare, de schimb de valori pe care le impartasim si cred ca le impartasim reciproc impreuna cu fostul director GEORGE MAIOR.

CITESTE SI: EDUARD HELLVIG a primit AVIZ FAVORABIL din partea Comisiei parlamentare de control a SRI. UPDATE 

Ca atare, nu vreau sa fac alt comentariu. Intalniri, daca au existat, au existat intre mine si fostul director GEORGE MAIOR, strict legate de valori in care credem, de carti si alte lucruri care nu aveau legatura directa cu institutia, cu SRI. Era o relatie, evident, personala, ne stim de foarte mult ani, am fost parlamentari amandoi, nu e vorba de o relatie institutionala, ci o relatie personala”, a declarat EDUARD HELLVIG la Palatul Parlamentului.

El a raspuns astfel intrebat cum comenteaza declaratiile ELENEI UDREA, facute prin intermediari, potrivit carora acesta mergea la sediul SRI inainte de campanie, unde avea intalniri cu generalul FLORIAN COLDEA, si stia din timpul campaniei ca Iohannis nu va fi declarat incompatibil de instanta.

EEDUARD HELLVIG a adaugat ca acele intalniri aveau loc la biroul lui GEORGE MAIOR pentru ca directorul SRI nu poate sa aiba intalniri in spatiul public. HELLVIG a mai precizat ca, daca va fi votat de Parlament in functia de director al SRI, se va consulta cu GEORGE MAIOR si ii va cere sfaturi.

Sursa foto: adevarul.ro