EDUARD HELLVIG, vizita in SUA. Seful SRI a avut intalniri cu directorul CIA si conducerea FBI

Seful SRI, EDUARD HELLVIG, care se afla intr-o vizita oficiala in Statele Unite ale Americii, s-a intalnit cu directorul CIA, John O. Brennan, printre subiectele abordate in cadrul intrevederii regasindu-se teme de interes comun cuprinse in Parteneriatul Strategic dintre Romania si SUA, informeaza Agerpres. 

Potrivit unui comunicat transmis de SRI, intrevederea cu directorul CIA a avut loc marti, cei doi directori discutand inclusiv despre problematica Orientului Mijlociu si provocarile de securitate generate de fenomenul migratiei, elemente aflate pe agenda comuna a celor doua state.

“In contextul noilor provocari de securitate, planul discutiilor a fost structurat pe cooperarea dintre cele doua state partenere privind prevenirea si combaterea riscurilor si amenintarilor la adresa securitatii”, precizeaza comunicatul de presa.

Conform sursei citate, directorul SRI a avut intrevederi si cu conducerea FBI, fiind abordate teme privind colaborarea dintre SRI si FBI in lupta impotriva terorismului si infractionalitatii.

In cadrul vizitei din SUA, sunt programate intrevederi si cu alte agentii de securitate americane, se mai arata in comunicatul SRI.

“Aceasta vizita oficiala este expresia unei relatii stranse intre SRI si agentiile de securitate americane si va contribui la consolidarea cooperarii romano-americane circumscrise Parteneriatului Strategic”, subliniaza sursa citata.

Sursa foto: nineoclock