Edward Snowden a obtinut un “safe-pass” din partea Ecuadorului

Edward Snowden, fostul angajat CIA si NSA care a declansat scandalul interceptarilor americane, se afla de cinci zile in zona unui terminal de pe aeroportul moscovit Seremetievo. “Cartita” Snowden a primit, in sfarsit, o veste buna, Ecuadorul acordandu-i americanului un “safe-pass”.

Edward Snowden a primit un “safe-pass” din partea statului Ecuador, acest act permitandu-i acestuia sa calatoreasca in tara sud-americana si sa obtina azil politic. Acest lucru a fost dezvaluit de postul de televiziune Univision care a publicat pe site-ul sau copia unui document datat la 22 iunie si emis de Consulatul General al Ecuadorului la Londra.

“Consulul general al Ecuadorului la Londra acorda acest safe – pass cetateanului mai jos mentionat. Acest document este acordat pentru a-i permite detinatorului sau sa calatoreasca spre si pe teritoriul Ecuadorului, in vederea obtinerii azilului politic. Li se cere autoritatilor ad-hoc ale tarilor de tranzit sa ii ofere ajutorul adecvat, pentru ca detinatorul acestui document sa isi poata continua calatoria spre Ecuador” se arata in textul redactat atat in engleza, cat si in spaniola si semnat de Fidel Narvaez, consulul general al Ecuadorului la Londra.

In document se regasesc si toate datele personale ale lui Edward Snowden, cel care era in imposibilitate de miscare dupa ce SUA ii anulase pasaportul si ii reclamase extradarea. Presedintele american Barack Obama a declarat ca lumea poate sa stea linistita pentru ca nu va trimite avioane de lupta pe urmele unui hacker.

Sursa foto: telegraph.co.uk