Edward Snowden, “cartita” de la CIA, a disparut

Edward Snowden, fostul angajat al CIA, care a declansat scandalul interceptarilor telefonice si on-line din Statele Unite ale Americii, a disparut din hotelul in care era cazat la Hong-Kong.

Edward Snowden este fostul angajat CIA care a dezvaluit, intr-un interviu acordat publicatiei The Guardian, faptul ca administratia SUA intercepteaza convorbirile telefonice si conversatiile de pe internet.

Televiziunea RTHK din Hong-Kong sustine ca fostul angajat al CIA si-a facut formele de iesire din hotel luni. Reuters afirma ca personalul hotelului l-ar fi vazut plecand dupa-amiaza. Ewen MacAskill, jurnalist de la The Guardian, a declarat pentru BBC ca el crede ca Edward se afla inca in Hong-Kong.

Departamentului de Informatii Nationale a anuntat ca acest caz intra in atentia Departamentului de Justitie deoarece reprezinta o infractiune. Intre timp, o petitie care a fost postata pe website-ul administratiei de la Casa Alba in care se solicita iertarea lui Snowden a adunat peste 30.000 de semnaturi.

Sursa foto: stirileprotv.ro