Edward Snowden: Cer azil politic in Rusia pentru a ma putea deplasa in legalitate! Nu am niciun regret

Edward Snowden, fostul consultant al CIA si NSA care a declansat uriasul scandal al interceptarilor americane, a cerut azil politic in Rusia! “Cartita” a declarat in timpul unei intruniri cu activistii drepturilor omului, desfasurata in zona de tranzit a aeroportului moscovit Seremetievo, ca nu regreta niciun moment ceea ce a facut.

Edward Snowden a cerut azil politic in Ruisa pentru a se putea deplasa in legalitate. “Am cerut ajutorul dumneavoastra pentru a ma putea deplasa in siguranta in America Latina si cer azil politic in Rusia pentru a ma putea deplasa in legalitate. Nu am absolut niciun regret” a declarat Snowden, spionul american cel mai vanat la ora actuala.

Reactia Statelor Unite nu a intarziat sa apara, reprezentantii de la Casa Alba cerand Rusiei sa nu-i ofere lui Snowden o “tribuna de propaganda”. “O decizie de acordare a azilului ar merge impotriva afirmatiilor Rusiei, care sustine ca nu doreste ca acest caz sa afecteze relatiile bilaterale cu Statele Unite” a declarat Jay Carney, purtatorul de cuvant al Casei Albe, citat de AFP.

Sursa foto: csmonitor.com