Edward Snowden se afla sau nu la Moscova?

Edward Snowden, fostul angajat CIA si NSA care a declansat uriasul scandal legat de interceptarile americane, se afla la Moscova, a declarat presedintele rus Vladimir Putin in urma cu o zi. Insa nimeni nu l-a vazut pe acesta nici in avion sau pe terminalul aeroportului  Seremetievo, si de aici o gramada de speculatii.

Astazi a venit randul ministrului rus de externe Serghei Lavrov sa afirme ca Edward Snowden este pe aeroportul moscovit, care a adaugat si faptul ca acesta nu a incalcat legile din Federatia Rusa si ca are dreptul sa plece unde doreste.

Acest lucru nu i-a impiedicat pe ziaristii de la Der Spiegel sa lanseze ipoteza conform careia Snowden nu a fost niciodata la Moscova, argumentand ca este destul de ciudat ca rusii nu au profitat de aceasta “mina de aur”. Mai mult unii sceptici afirma ca Edward Snowden ar putea fi un personaj inventat si cam atat.

Tot astazi, guvernul din Ecuador a negat cu vehementa informatia conform careia i-ar fi oferit lui Edward Snowden documente de calatorie, in timp ce Nicolas Maduro, presedintele Venezuelei, a declarat ca este dispus sa-i acorde azil politic lui Snowden, despre care afirma ca “ar trebui sa primeasca ajutor umanitar pentru informatiile oferite”.

Sursa foto: telegraph.co.uk