Edward Snowden vrea sa se stabileasca definitiv in Rusia. “Cartita” isi cauta un loc de munca

Edward Snowden, fostul angajat al CIA si NSA care a declansat uriasul scandal al interceptarilor americane, se afla, in continuare, in zona de tranzit a aeroportului moscovit Seremetievo, acolo este blocat din data de 2 iunie cand a ajuns de la Hong Kong.

Edward Snowden a cerut deja azil politic in Rusia, cererea sa fiind inca analizata de serviciul de imigrare. In aceste conditii, Snowden si-a angajat un avocat, Anatoly Kucherena, care sa il reprezinte in cazul in care autoritatile ii vor refuza cererea de azil.

“Este greu pentru mine sa spun care ar fi actiunile sale in ceea ce priveste o decizie pozitiva. Trebuie sa intelegem ca securitatea este principala problema in cazul sau. Cred ca va dura ceva procesul de adaptare. Este un proces de inteles, pentru ca el nu stie limba rusa, legile sau obiceiurile. Vrea sa isi faca o viata aici. Planuieste sa se angajeze”, a declarat Anatoly Kucherena pentr rt.com.

Edward Snowden a depus, pe data de 16 iulie, o cerere de azil politic, insa serviciul de imigrare rus nu a dat, deocamdata, niciun raspuns. “Se teme pentru viata si sanatatea lui. Ii este frica de faptul ca, daca va fi lasat in mainile Statelor Unite ar putea fi torturat sau ar putea fi condamnat la moarte. In timpul sedintelor noastre, a vrut sa afle mai multe despre aceste proceduri si l-am informat despre posibilitatile pe care le are, conform legislatiei din Rusia” a mai spus Kucherena.

Sursa foto: telegraph.co.uk