EFECTELE PIROTEHNICE din COLECTIV au fost asigurate de un artificier AUTORIZAT – surse

ARTIFICIILE FOLOSITE IN CLUB COLECTIV au fost puse de un ARTIFICIER angajat al firmei care a vandut materialele PIROTEHNICE pentru spectacolul de vineri seara, au declarat marti, pentru Mediafax, surse judiciare.

Potrivit surselor citate, show-ul pirotehnic a fost asigurat de un artificier autorizat, MARIAN MOISE, in varsta de 31 de ani. In urma incendiului, acesta a fost ranit si se afla internat la Spitalul “Bagdasar-Arseni”, IN STARE STABILA, au precizat sursele citate.

Anchetatorii suspecteaza ca incendiul s-a produs pentru ca artificiile nu ar fi fost puse la distanta potrivita fata de STRUCTURILE INFLAMABILE din zona in care a fost organizat spectacolul.

CITESTE SI: TRAGEDIA DE LA COLECTIV: GOLDEN IDEAS, FIRMA CARE A LIVRAT ARTIFICIILE. PATROANA VA FI AUDIATA DE PROCURORI

Potrivit cercetarilor facute pana in prezent, pentru artificiile folosite vineri seara in Clubul Colectiv nu era necesara autorizatie de la ISU, intrucat acestea faceau parte din clasele I si II, care pot fi folosite in interior.

Potrivit unor informatii ale anchetatorilor, Golden Ideas Fireworks Artists din Bucuresti este firma care a asigurat artificiile pentru spectacolul pirotehnic din clubul Colectiv.

Sursa foto: Agerpres