Efectul NEASTEPTAT pe care il are statul excesiv pe Facebook

Facebook At Work, aplicatia care concureaza cu LinkedIn

Persoanele care petrec prea mult timp pe Facebook dezvolta mai multe sentimente negative fata de propria imagine si fac mai multe comparatii cu felul in care arata prietenii, potrivit unui studiu realizat de oameni de stiinta britanici si americani.

Astfel, studiul a aratat ca, in cazul femeilor care incearca sa slabeasca, timpul pe care acestea il petreceau conectate la reteaua sociala avea legatura cu acordarea unei importante mai mari aspectului fizic.

Pentru realizarea studiului, la care au participat 881 de tineri studenti la universitate, s-a tinut cont de factori precum obiceiuri de viata, alimentatie, sport, nivelul de utilizare a Facebook si perceptia despre propria imagine.

Citeste si: Facebook, schimbarea care iti afecteaza relatia cu prietenii

”Aceasta atentie fata de atributele fizice poate fi chiar mai periculoasa in retelele sociale decat in mediile traditionale, deoarece utilizatorii retelelor sociale sunt persoane pe care le cunoastem. Aceste comparatii sunt mult mai relevante si mai de impact. Si pot fi la fel de putin realiste ca si imaginile pe care le vedem in mediile traditionale”, a declarat Patya Eckler, cercetatoare la Universitatea Strathclyde din Marea Britanie si una dintre principalele autoare ale studiului.

Citeste si: Numarul romanilor cu cont pe FACEBOOK, in continua crestere

Cercetarea nu a identificat nicio legatura directa intre statutul excesiv pe Facebook si cresterea riscului de a suferi tulburari de alimentatie, insa autorii au atras atentia ca aceasta asociere poate avea loc treptat. ”Cu toate ca timpul petrecut pe Facebook nu are legatura cu aceste tulburari, s-a remarcat totusi o inrautatire a perceptiei despre propriul corp in randul participantilor”, a spus Eckler, care a adaugat ca, ”asa cum stiu toti expertii din acest domeniu, o perceptie proasta despre propriul corp poate conduce treptat la dezvoltarea unei relatii deloc sanatoase cu mancarea”.

Sursa foto: realitatea.net