EGIPT: 6 MORTI si 22 RANITI in urma prabusirii unei cladiri

Sase persoane AU MURIT si alte 22 au fost RANITE in Egipt, in urma PRABUSIRII, duminica, a unei fabrici pentru vopsirea materialelor textile de langa Cairo, cladirea nerespectand normele de constructie, potrivit autoritatilor, informeaza AFP.

Bilantul dramei a fost comunicat abia luni de directorul Departamentului pentru Securitate Civila din cadrul Ministerului de Interne, Gamal Al-Tarouti.

Citeste si: BLOC PRABUSIT LA PARIS: BILANTUL TRAGEDIEI A AJUNS LA SAPTE VICTIME

“Un viciu de conceptie” a provocat PRABUSIREA acoperisului fabricii din Al-Abour, de la periferia capitalei, a precizat Tarouti. Potrivit acestuia, “cladirea nu era conforma normelor de constructie”.

O ancheta preliminara a parchetului a relevat ca PRABUSIREA a fost cauzata de construirea unui al treilea etaj, in pofida proiectului de constructie ce prevedea doar doua etaje, a precizat pentru AFP un responsabil al parchetului din Al-Abour.

Unul dintre cei doi antreprenori insarcinati cu lucrarile de constructie a fost plasat in detentie si un mandat de arestare a fost emis impotriva altor doi si a proprietarilor cladirii, a mai spus sursa.

Citeste si: PAKISTAN: CEL PUTIN 24 DE MORTI IN URMA PRABUSIRII UNEI MOSCHEI

Asemenea drame sunt relativ frecvente in Egipt, din cauza caracterului vetust al cladirilor si a nerespectarii legislatiei urbanistice.

Sursa foto: jurnalul.ro