Egipt: Cercetătorii au făcut o nouă descoperire majoră! Video

Arheologii egipteni au descoperit trei mumii descompuse la deschiderea unui sarcofag de 30 de tone din granit, despre care se crede că datează din timpul dinastiei Ptolemeice, găsit intact recent în timpul unor lucrări de construcție din Alexandria, relatează The Guardian.

De aproximativ 2 metri înălține și trei metri lungime, sarcofagul a fost descoperit în timpul unor lucrări de construcție din Alexandria și a devenit o sursă de entuziasm pentru arheologi, deoarece un strat de mortar între corpuri și capac indică faptul că conținutul său a rămas intact de când a fost îngropat.

Sarcofagul a fost găsit alături de un cap mare de alabastru considerat a reprezenta locuitorul mormântului, care a rămas neatins de mii de ani. Din păcate, din cauza unei crăpături, în interiorul sarcofagul s-au infiltrat ape uzate, ceea ce a dus la descompunerea mumiilor.

Citește și:  URMELE DE SÂNGE DE PE GIULGIUL DIN TORINO SUNT FALSE! DOVEZILE ADUSE DE CERCETĂTORI

”Sarcofagul a fost deschis, dar nu am fost loviți de blestem”, a spus Mostafa Waziry, șeful Curții Supreme pentru Antichități din Egipt. Sarcofagul a fost găsit îngropat la cinci metri sub pământ, iar specialiștii în mumificare consideră că, cel mai probabil, după primele semne, rămășițele ar aparține unor soldați.

Craniile vor fi acum analizate pentru a fi identidicate vârsta și cauza morții.

Sursa traducere: hotnews.ro