STATUL ISLAMIC a revendicat ATACUL de la hotelul din PENINSULA SINAI. UPDATE

Cel putin o persoana a fost UCISA marti in urma EXPLOZIEI a DOUA BOMBE in fata unui hotel din orasul egiptean al-Arish, in nordul PENINSULEI SINAI, unde erau cazati judecatori ai comisiei electorale, transmite Reuters, preluand o stire a televiziunii de stat egiptene.

UPDATE 16.30 Gruparea jihadista STATUL ISLAMIC (SI) a revendicat marti dupa-amiaza ATACUL SINUCIGAS comis intr-un hotel din orasul egiptean Al-Arish, din nordul PENINSULEI SINAI, si soldat cu PATRU MORTI, printre care doi politisti si un judecator, transmite Reuters.

‘Un frate, care si-a gasit martiriul, a lovit cu masina sa fortele de securitate care protejau hotelul Swiss Inn unde stateau 50 de judecatori, dupa care a fost imediat urmat de un leu (al doilea atacator, n.r.) care a intrat in cladire cu arma sa automata, dupa care si-a aruncat in aer vesta cu explozibil’, se arata in declaratia SI, difuzata pe Twitter.

Hotelul gazduia o delegatie de magistrati responsabili cu supervizarea primul tur de scrutin legislativ din 22 si 23 noiembrie, desfasurat in jumatate dintre provinciile egiptene.

STIRE INITIALA

Un AUTOMOBIL-CAPCANA a sarit in aer, EXPLOZIA fiind urmata dupa 10 minute de o a doua in aceeasi zona, au relatat televiziunea de stat si surse de securitate. La fata locului au sosit ambulante, zona fiind inconjurata de militari si forte de politie, potrivit acelorasi surse.

CITESTE SI: GRECIA: O BOMBA A EXPLODAT IN FATA BIROURILOR FEDERATIEI ELENE DE AFACERI DE LA ATENA

EXPLOZIILE s-au produs la o zi dupa incheierea celei de-a runde a alegerilor legislative din EGIPT, si nu au revendicate deocamdata. Gruparea islamista PROVINCIA SINAI, afiliata STATULUI ISLAMIC, a intreprins atacuri similiare in regiune, in tentativa de rasturnare a regimului de la Cairo.

Sursa foto: washington post