EGIPT: Fostul presedinte MOHAMED MORSI, CONDAMNAT pe VIATA

Un tribunal egiptean l-a condamnat marti pe fostul presedinte MOHAMED MORSI si alti 16 lideri ai Fratilor Musulmani la INCHISOARE pe VIATA in baza ACUZATIIILOR de SPIONAJ, relateaza CNN.

Alti trei lideri de rang inalt ai Fratilor Musulmani – Khairat Al Shater, Mohamed Beltagy si Ahmed Abdel Alaty – au fost condamnati la MOARTE prin SPANZURARE. In Egipt INCHISOAREA pe VIATA presupune executarea a 25 de ani.

CITESTE SI: EGIPT: VERDICTUL final in cazul CONDAMNARII la MOARTE a lui MOHAMED MORSI a fost amanat 

Tribunalul urmeaza sa decida, marti, daca va confirma PEDEAPSA cu MOARTEA pentru MOHAMED MORSI, primita luna trecuta pentru rolul pe care acesta l-a jucat intr-o evadare din inchisoare in 2011. MOHAMED MORSI, care a devenit primul presedinte ales democratic al Egiptului in iunie 2012, a fost indepartat de la putere printr-o lovitura de stat militara sustinuta de populatie in iulie 2013.

MOHAMED MORSI a fost deja judecat in aprilie pentru VIOLENTA si INCITARE la VIOLENTA si condamnat la 20 de ani de INCHISOARE pentru torturarea protestatarilor din fata palatului prezidential in decembrie 2012. El a fost achitat insa de acuzatiile de crima in cazul deceselor protestatarilor.

CITESTE SI: EGIPT: Fostul presedinte MOHAMED MORSI, CONDAMNAT la MOARTE 

Sursa foto: bbc.co.uk