Egipt: Stare de URGENTA in nordul Peninsulei Sinai

Egiptul a decretat vineri STARE DE URGENTA pentru o perioada de trei luni intr-o regiune din nordul Peninsulei Sinai, bastion al jihadistilor, a anuntat Presedintia intr-un comunicat, dupa moartea a 30 de militari intr-un atentat SINUCIGAS.

Aceasta stare de urgenta, instituita printr-un decret al presedintelui Abdel Fattah al-Sissi, va intra in vigoare sambata la ora 3.00 GMT (6.00, ora Romaniei), “pentru o durata de trei luni”, potrivit unui comunicat al Presedintiei.

Citeste si: EGIPT: CEL PUTIN SASE MORTI IN URMA PRABUSIRII UNUI AVION MILITAR

STAREA DE URGENTA este decretata pe un teritoriu care cuprinde inclusiv orasul Rafah, situat la frontiera cu Fasia Gaza palestiniana, si regiuni din centrul Peninsulei Sinai.

De asemenea, Cairo a anuntat ca va inchide incepand de sambata punctul de trecere de la Rafah, pentru a garanta securitatea in regiune.

“Armata si politia vor lua toate masurile necesare pentru a face fata amenintarilor prezentate de terorism si finantarea acestuia, pentru a garanta securitatea in regiune (…) si pentru a-i proteja pe cetatenii sai”, potrivit decretului prezidential.

Citeste si: ATENTAT CU BOMBA LA CAIRO: CEL PUTIN PATRU MORTI

Decizia autoritatilor egiptene intervine dupa ce un kamikaze A UCIS 30 de militari vineri, intr-un atentat SINUCIGAS.