El e “cel mai conectat” om de pe Pamant. VIDEO

Daca ai crezut ca butonarea smartphone-ului sau gestionarea casutei de Inbox din e-mailul de serviciu sunt operatiuni epuizante, te sfatuim sa te mai gandesti. Un american in varsta de 45 de ani, cunoscut drept “cel mai conectat om din lume”, are intre 300 si 700 de senzori pe corp, ce ii monitorizeaza activitatea de zi cu zi.

In cazul lui Chris Dancy putem spune, fara sa gresim, ca tehnologia i-a acaparat viata, la propriu. De exemplu, incheieturile lui sunt acoperite cu mai multe gadgeturi purtabile, inclusiv bratara Fitbit si ceasul inteligent Pebble. In plus, americanul se foloseste de smartphone pentru a-si controla lumina din casa, iar somnul ii este monitorizat de gadgetul Beddit.

Dancy se cantareste pe un cantar special Aria Wi-Fi si poarta ochelari Google Glass. Pana si cateii lui sunt monitorizati prin intermediul Tagg, o zgarda speciala, care le urmareste activitatile zilnice.

Desi acest stil de viata, plin de tehnologie si cifre, ar fi obositor pentru majoritatea, pentru Chris Dancy este destul de motivant.

“Am inceput acum cinci ani, atunci cand am observat ca doctorului meu ii era greu sa tina pasul cu inregistrarile despre starea mea de sanatatea”, a marturisit Dancy pentru Mashable. 

Barbatul s-a folosit la maxim de toata tehnologia si toate informatiile inregistrate (calorii, kilograme, strat de grasime, somn etc.), putand astfel sa slabeasca 45 de kilograme fara a-si periclita sanatatea.

“Am slabit 45 de kg si am invatat sa meditez. Sunt mult mai constient de modul in care imi traiesc viata si incerc sa fac ajustari la mediul in care traiesc. Mi-am format si obiceiuri mai bune multumita feedback-ului pe care il primesc de la gadgeturi”, a explicat americanul.

In opinia sa, este doar o problema de timp pana ce tot mai multi oameni vor incepe sa adopte un stil de viata apropiat de al sau, in conditiile in care tehnologia acapareaza din ce in ce mai multe produse.

Sursa foto si video: mashable.com, youtube.com