Elan Schwartzenberg revine în forță! Omul de afaceri rupe tăcerea cu niște dezvăluiri spectaculoase

Elan Schwartzenberg revine în forță, după mulți ani, la o televiziune din România! Afaceristul, fugit în Israel de teama DNA, a făcut, vineri, niște dezvăluiri spectaculoase, la postul B1 TV.

Cu mandat internațional de arestare pe numele său, Elan Schwartzenberg a vorbit despre cum s-a implicat SRI la preluarea televiziunii Realitatea TV. ”Eu am luat Realitatea TV și m-am trezit deposedat de ea. M-am întâlnit cu Sebastian Ghiță în 2011. Mi-a spus: ”Îmi pare rău de ce o să fac. Eu sunt captiv la SRI și DNA. Poate voi scăpa, ori ajung la pușcărie sau la 3 metri sub pământ”. Ghiță nu mă mințise, avea susținerea lui Coldea.

M-am întâlnit, întâmplător, cu Dorin Cocoș, care  mi-a spus că a fost solicitat de Coldea să dea 500.000 de euro către Realitatea. România TV a apărut după. Mi-a spus că a venit să îmi zică să nu îl deranjez pe Ghiță. Mi-au falsificat semnătura pe un act pentru a prelua, ostil, televiziunea. Trebuia să mă duc la generalul Coldea să îi pup inelul, ghiulul, să îi jur credință. Cu Coldea nu m-am văzut niciodată.

Cu domnul George Maior m-am văzut o singură dată și mi-a cerut să trec pe la domnul Coldea. Am discutat cu Maior despre Realitatea TV și mi-a spus că vrea ca postul să ofere susținere. Se întâmpla în 2012. Această televiziune a fost furată de domnii Păcuraru și Cozmin Gușă prin falsificarea unei semnături și cu susținerea unora. Cu fostul șef al SRI București mă vedeam, neoficial, la masă. Sunt convins că monitoriza și raporta tot. Pe Codruț Marta l-am adus la agenția de știri Newsin.”, a spus Elan Schwartzenberg.

Elan Schwartzenberg este sigur că Marta este în viață

Omul de afaceri a catalogat drept ”minciună” afirmaţia potrivit cărei l-ar fi ucis pe Codruţ Marta, precizând că n-a avut niciodată vreun diferend cu acesta. El susţine că Marta este în viaţă şi, râspunzând unei întrebări referitoare la motivul pentru care acesta ar fi dispărut, a precizat că poate a primit informaţia ”că a doua zi dimineaţa urma să fie luat de acasă”.

”Oamenii sunt nebuni de legat. Se repetă o minciună, oricât de abominabilă, de o sută de ori şi, la un moment dat, primeşte greutate de adevăr”, a declarat Elan Schwartzenberg.

Acesta afirmă că Marta a fost, este şi va fi prietenul său, fiind convins că este în viaţă. ”Eu am condiderat că dacă sunt nevinovat, nu văd de ce să mă dus să-mi spăl rufele în public. Ori eşti pus sub acuzare, ori nu şi când eşti pus, ai de răspuns. (…) Codruţ a fost, este şi va fi prietenul meu, sper că este bine unde este. N-am avut un diferend cu el niciodată. (…) Sunt convins că este în viaţă. Nu am avut niciodată vreun motiv, vreo râcă, vreo cauză. Speculaţiile sunt posibile”, a mai spus omul de afaceri.

Întrebat dacă s-a întâlnit cu Codruţ Marta în ziua în care acesta a dispărut, Elan Schwartzenberg a povestit că aceea a fost ”una dintre cele mai aglomerate zile din viaţa” sa.

”Am fost la Realitatea, m-am văzut cu Codruţ care a vrut să se vadă cu nişte persoane – prieteni şi instituţii ale statului – cărora întâlnirea cu el la mine acasă le permitea un cadru mai discret. După ce a fost la mine acasă şi, conform teoriei, l-am ucis, am ajuns în oraş, m-am văzut cu Blejnar, am apucat să ajung la o masă, unde era şi un procuror DNA, m-am văzut cu cineva din conducerea UDMR, după care seara am luat masa cu două oficialităţi străine. Cam astea a fost ziua mea. Aşa am rezolvat cazul Marta, prietenul meu, unul dintre cei mai apropiaţi, n-am avut nicio divergenţă”, a mai spus Elan Schwartzenberg.

Acesta afirmă că ”există dovezi concrete că este în viaţă bine, merci” mult după momentul în care se presupune că l-ar fi ucis.

Sursa foto: realitatea