Elan Schwartzenberg va fi dat in urmarire internationala

Elan Schwartzenberg va fi dat in urmarire internationala in cazul in care nu se prezinta la sediul DNA pentru audieri.

Procurorii Anticoruptie au solicitat Israelului, prin comisie rogatorie, sa il citeze pe Elan Schwartzenberg, dupa ce acesta si-a facut aparitia in public, in timpul vizitei presedintelui Traian Basescu.

Elan Schwartzenberg este cautat pentru a da lamuriri in dosarul disparitiei lui Codrut Marta, fost director de cabinet al lui Sorin Blejnar, de pe vremea cand acesta conducea ANAF.

Citeste si: Elan Schwartzenberg a incercat sa se intalneasca cu Traian Basescu in Israel

Schwartzenberg s-a interesat de programul presedintelui Traian Basescu in timpul vizitei pe care seful statului o efectueaza in Israel. Urmarit de DNA, Elan Schwartzenberg a incercat sa se intalneasca cu seful statului la Memorialul Herzl.
 
Omul de afaceri a fost prezent intr-unul din locurile aflate pe agenda presedintelui Traian Basescu in timpul vizitei efectuate in Israel. Vazand ca Basescu intarzie sa apara, Schwartzenberg a discutat cu cativa jurnalisti despre itinerariul acestuia.
 
Elan Schwartzenberg este cercetat intr-un dosar privind preluarea companiei Realitatea Media. In acest dosar mai sunt cercetate si alte persoane, atat din conducerea Realitatea Media, cat si din conducerea firmei care a preluat aceasta companie. Schwartzenberg este acuzat de DNA pentru spalare de bani si inselaciune, in dosarul disparitiei lui Codrut Marta, in care se verifica si spalarea a milioane de euro la Realitatea Media.