ELCEN: Nu vor fi probleme cu livrarea de APA CALDA si CALDURA catre bucuresteni in aceasta iarna

Nu exista niciun risc ca, incepand cu data de 1 decembrie, furnizarea de agent termic catre populatia din Bucuresti sa fie oprita sau intrerupta, precizeaza, marti, intr-un comunicat, Electrocentrale Bucuresti (ELCEN), cel mai mare producator de energie termica din Romania.

“In contextul unor recente articole de presa, ELCEN tine sa precizeze ca nu exista niciun risc ca, incepand cu data de 1 decembrie, furnizarea de agent termic catre populatia din Bucuresti sa fie oprita sau intrerupta. La data de 30.10.2014, RADET Bucuresti datora ELCEN 3,2 miliarde de lei, energia termica fiind achitata cu o intarziere de aproximativ doi ani. Din aceasta cauza, ELCEN a blocat 50% din suma existenta in conturile bancare ale RADET pentru a-si recupera datoriile sau macar o parte din acestea”, se arata in comunicat.

ELCEN mentioneaza ca, in prezent, conturile RADET sunt executate silit pentru penalitati de intarziere la plata in valoare totala de 297,5 milioane de lei, in baza unor decizii judecatoresti definitive si executorii.

Citeste si: PMB: Nu exista NICIUN PERICOL de intrerupere a CALDURII in Capitala

“La ora actuala, conducerile ELCEN si RADET se intrunesc lunar pentru a analiza situatiile financiare si a gasi solutii, astfel incat bucurestenii sa nu mai aiba niciun fel de probleme in alimentarea cu agent termic, iar activitatea RADET sa nu fie perturbata in sezonul de iarna. Reamintim ca intentia ELCEN nu este aceea de a bloca activitatea RADET, ci de a gasi impreuna solutii de insanatosire financiara, in baza unui parteneriat solid”, mai arata ELCEN.

Marti, Bogdan Hossu, presedintele Confederatiei Nationale Sindicale “Cartel Alfa”, a declarat ca, incepand cu data de 1 ianuarie 2015, cartiere intregi din Bucuresti risca sa ramana fara caldura, deoarece RADET Bucuresti ar putea avea, de la 1 decembrie 2014, poprire de suta la suta pe conturi din partea ELCEN Bucuresti si nu va mai dispune de fonduri pentru achizitionarea de materiale necesare pentru remedierea avariilor din teritoriu, potrivit Agerpres.

Citeste si: AVERTISMENT de la sindicalistii RADET: Bucurestenii ar putea ramane FARA CALDURA

Conform acestuia, Guvernul a acordat ELCEN, din rezerva statului, suma de 85 de milioane de lei pentru functionarea RADET, insa acesti bani nu au rezolvat situatia dificila cu care se confrunta regia decat pentru o perioada de 15 zile (15-30 noiembrie 2014).