ELECTORATA ar putea intra in vigoare de la 1 iulie

Schema de restructurare a datoriilor bancare ar putea intra in vigoare de la 1 iulie, a anuntat Liviu Voinea, ministrul pentru Buget.

“Aceasta masura numita gresit, dupa parerea mea, ELECTORATA, este una de restructurare a datoriei pentru bun plantici, care au venituri sub medie. (…) O astfel de masura ajuta un milion de oameni care au credite si sunt sub salariul mediu pe economie”, a declarat Liviu Voinea la Realitatea TV.

Citeste si: ELECTORATA, schema fiscala pentru restructurarea creditelor populatiei, va fi aplicata din iulie

“Probabil va intra in vigoare de la 1 iulie. Colega mea doamna Petrescu (Ioana Petrescu, ministrul Finantelor) lucreaza la forma finala a acestei ordonante, care va fi in perioada urmatoare in dezbatere publica si apoi pe masa Guvernului”, a adaugat Voinea.

In luna februarie, premierul VICTOR PONTA a anuntat, la finalul discutiilor cu Fondul Monetar International, ca Guvernul va aplica un program de stimulare a consumului, care prevede reduceri de impozit pentru persoanele cu creditele restructurate, dar numai dupa expirarea perioadei de reesalonare.

Citeste si: Electorata, aparata de Florin Georgescu: Se impune practicarea unei refinantari de necesitate

Guvernul estimeaza ca aceasta schema de reduceri fiscale pentru populatia cu venituri sub medie si credite bancare ar putea duce la reesalonarea imprumuturilor pentru aproape un milion de romani, iar bancile ar putea reduce ratele la credite cu pana la 4 miliarde de lei in 2014.

Sursa foto: timpolis.ro