ELECTORATA, pe ordinea de zi a sedintei de Guvern. Ponta: Daca tot avem crestere economica, trebuie sa simta oamenii

Bancile nu vor mai putea urmari clientii cu credite ipotecare dupa vanzarea imobilului in garantie

ELECTORATA, masura de restructurare a creditelor, se afla pe ordinea de zi a sedintei de Guvern. Premierul Victor Ponta a declarat, in deschiderea sedintei de Guvern, ca schema fiscala pentru restructurarea creditelor populatiei are rolul de a stimula consumul, apreciind ca “daca tot avem crestere economica, sa simta si oamenii”. 

“Avem pe ordinea de zi ordonanta privind schema fiscala pentru restructurarea creditelor populatiei prin care ajutam la injumatatirea ratelor. Este o masura de stimulare a consumului si de refinantare a persoanelor cu venituri sub medie. Daca tot  avem crestere economica, trebuie sa simta oamenii, nu doar in cifre”, a declarat premierul.

Citeste si: STUDIU: Doi din trei romani au DATORII

Guvernul vrea sa stimuleze consumul printr-un credit fiscal, sub forma unei reduceri acordate la plata impozitelor, pentru persoanele cu venituri sub salariul mediu net, de 1.610 lei, care obtin de la banca restructurarea creditelor.

Schema fiscala pentru restructurarea creditelor populatiei ar urma sa revigoreze creditarea si sa sustina consumul si cresterea economica, afirma primvice-guvernatorul BNR Florin Georgescu.

Proiectul de lege a fost propus ministrul delegat pentru Buget, Liviu Voinea, sustine ministrul Finantelor Publice, Ioana Petrescu. Ulterior, Liviu Voinea, a declarat ca aplicarea ordonantei de urgenta privind schema fiscala pentru restructurarea creditelor populatiei, nu se regaseste printre atributiile sale, fiind o problema de politica fiscala.

Citeste si: ELECTORATA ar putea intra in vigoare de la 1 iulie