ELECTRICA ar putea fi listata pe BURSA la sfarsitul lunii iunie

Listarea efectiva a ELECTRICA ar putea sa se realizeze la sfarsitul lunii iunie, subscrierea urmand sa inceapa la jumatatea lunii viitoare, arata un comunicat remis vineri presei de Departamentul pentru Energie.

“Potrivit datelor inaintate de Directia Generala Privatizare si Administrare a Participatiilor Statului in Energie din cadrul Departamentului pentru Energie, este prognozat ca, la jumatatea lunii iunie, va incepe subscrierea pentru ELECTRICA, iar listarea efectiva ar urma sa aiba loc la sfarsitul lunii iunie. ELECTRICA intentioneaza sa solicite admiterea actiunilor la tranzactionare pe Piata Spot Reglementata a BURSEI de Valori Bucuresti si pentru ca GDR-urile sa fie admise la listare in Lista Oficiala a Autoritatii de Listare din Marea Britanie si la tranzactionare pe Bursa de Valori din Londra”, se precizeaza in comunicat, potrivit economica.net, care citeaza Agerpres.

Conform ministrului delegat pentru Energie, Razvan Nicolescu, Departamentul pentru Energie intentioneaza sa faca din listarea ELECTRICA cea mai mare listare care a avut loc vreodata pe BURSA de Valori Bucuresti.

Citeste si: In ce conditii va scadea pretul la energie

“In acelasi timp insa, stim ca anumiti investitori isi manifesta un optimism rezervat, intrucat tin cont de conjuctura externa, de ratingul de tara al Romaniei si de posibilele evolutii ale contextului geopolitic din regiune. Ii asiguram pe toti ca ELECTRICA este o companie foarte stabila, solida, cu venituri reglementate si predictibile, care va reprezenta un plasament, pe termen mediu si lung”, a declarat Razvan Nicolescu.

Compania de distributie si furnizare a energiei electrice ELECTRICA a publicat vineri dimineata, la BURSA de la Londra, anuntul de listare pe piata de capital.

Citeste si: Electrica Bucuresti, divizata pentru vanzarea de actiuni

Guvernul s-a angajat, in acordul cu Fondul Monetar International, sa listeze la bursa, in iunie 2014, furnizorul si distribuitorul de energie ELECTRICA. In scrisoarea de intentie incheiata intre Guvernul Romaniei si Fondul Monetar International in data de 5 martie 2014, principalele mentiuni referitoare la privatizarea SC ELECTRICA SA sunt urmatoarele: separarea prin lichidare a trei societati regionale de intretinere generatoare de pierderi; extragerea din ELECTRICA a participatiilor minoritare detinute de Electrica la societatile de distributie deja privatizate; solutionarea problemei neplatii de catre CFR a achizitiilor de electricitate de la ELECTRICA; lansarea unei oferte publice initiale pentru pachetul majoritar din actiunile statului, in urma majorarii de capital planificate.

Lansarea ofertei este un criteriu structural de referinta, iar termenul din scrisoare este 31 mai 2014.

Grupul ELECTRICA este lider in distributia si furnizarea de energie electrica in Romania. Potrivit ANRE, in 2013, grupul a distribuit 16,1 TWh de energie electrica, reprezentand 39% din energia electrica distribuita in Romania, catre aproximativ 3,6 milioane de utilizatori.