Elena Basescu a demisionat din PDL si ar putea candida la europarlamentare pe listele PMP. Ce spune Udrea

Elena Basescu a demisionat, luni, din PDL si ar putea candida pe listele PMP la alegerile europarlamentare. Informatia privind demisia Elenei Basescu din PDL a fost confirmata de Elena Udrea, care a adaugat ca fiica presedintelui se indreapta la aceasta ora spre sediul PMP.

Demisia nu a fost depusa de Elena Basescu, ci de un consilier al acesteia, la sediul din Modrogan. Ramane de vazut daca Elena Basescu se va alatura Partidului Miscarea Populara (PMP). 

Elena Udrea a confirmat, in urma cu putin timp, demisia fiicei presedintelui din PDL si a precizat ca o asteapta in PMP pentru “a nu pierde cele 1…2 procente pe care le-ar lua din partea electoratului lui Traian Basescu”. Lista PMP la europarlamentare va fi deschisa de Cristian Preda, Elena Basescu urmand a fi pe pozitia a doua, a mai spus Udrea.

Citeste si: Elena Basescu, invitata cu surle si trambite in PMP

“Daca Elena Basescu va decide sa candideze pe listele PMP sau independent vom sti in orele urmatoare. Stiu de demisia ei. Eu ma vazut multi jurnalisti atacand ideea Elenei Basescu pe listele PMP. PMP e un partid tanar pentru care 1-2 procente pe care le-ar lua Elena Basescu ar conta foarte mult. Electoratul este legat de TB si in mod cert l-am imparti. Pentru noi varianta care ne-ar asigura ca nu pierdem 1,2 poate mai multe ale Elena Basescu ar fi candidatura ei pe listele PMP.

Nu am facut studii, este de bun simt ca un electorat pro-presedinte, pe care noi il vizam, fiind partidul politic care ne asumam parteneriatul cu TB. O parte din eelctoratul vizat este cel pe care il are Elena Basescu. Cui sa dam satisfactie impingand-o pe Elena Basescu catre o candidatura independenta?

Lista va fi deschisa de Cristian Preda, vor urma alte nume cu rezonanta, fosti ministri cu activitate in plan international, si eu spun ca va fi interesant sa vedem cum va fi lista la final. Daca Elena Basescu va decide sa candideze la PMP atunci dansa poate fi pe pozitia a doua. Noi avem regula europarlamentarii in functie deschid lista de candidati”, a declarat Elena Basescu.